Smiley face

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κομμουνομαζώματα, φασιστοσκορπίσματα...


Του Βαγγέλη Μωϋσή
Έχω αρχίσει "φορτώνω" πολύ άσχημα με τους αριστερούς και ακροδεξιούς τενεκέδες, που έχουν βαλθεί, καλά και σώνει, να δημιουργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Ελλάδα. Σε σημείο που να θέλω να βρίσω πλέον και όχι να επιχειρηματολογήσω...
Κρατιέμαι όμως, επειδή "φορτώνω" εξίσου και με τα πάλαι ποτέ ονειροπόλα κεντρώα χαϊβάνια της ελληνικής αστικής ουτοπίας (βάζω και τον εαυτό μου μέσα), γιατί έχουμε μετατραπεί σε ένα ευκολόπιστο πλήθος κόκων άμμου, που γεμίζουμε διαρκώς τους δύο μέχρι πρότινος ...άδειους τενεκέδες.
Το πλήθος αυτό, ρέει σαν την άμμο της κλεψύδρας, διαρκώς μέσα μια τρύπα δημιουργημένη από τη νέα φτώχεια, την πίκρα και την αγανάκτηση για τη ατιμωρησία κάποιων αθλίων ανεπάγγελτων τεμπελχανείων που βρήκαν στην πολιτική τον μήνα που θρέφει τους έντεκα και ζουν...κολυμπώντας στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Πιο πολύ κι από την φτώχεια του, τον Έλληνα αυτό τον αγριεύει, να το ξέρετε!
Τον αγριεύει αυτή η αδιαφορία των πιο προκλητικών λαμογιοειδών για το τι αντιλαμβάνεται ο πολύς κόσμος, αφού για να πάει κάποιος φυλακή ...δεν αρκεί να γίνεται αντιληπτή η "μαμουνιά" του. Πρέπει να είναι διαθέσιμα και τα στοιχεία που την αποδεικνύουν.
Και βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις, κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Οι "ταμπέλες" κολλάνε αδιακρίτως σε όλους όσους έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.
Καταλήγουμε λοιπόν, σ` αυτή την τρύπα, και μέσα της υπάρχουν δύο σωλήνες, που τροφοδοτούν, με νέους οργισμένους κόκκους-ακολούθους, τους δύο τενεκέδες (ενδεχομένως ξεγάνωτους κατά τον προσφιλή χαρακτηρισμό του αειμνήστου, γλαφυροτάτου και γραφικοτάτου Βαγγέλη Γιαννόπουλου): τα δύο προσφάτως ισχυροποιηθέντα πολιτικά άκρα της δημοκρατικής μας φαντασίωσης
Θα σας τα πω λίγο χοντροειδώς.
Οι εξ` αριστερών τενεκέδες, προσπαθούν να σας πείσουν, για τα εξής: Όποιος έχει περισσότερα λεφτά από εσάς, μάλλον τα έχει κλέψει.
Όποιος έχει θητεία στη Βουλή στα κόμματα που κυβέρνησαν (ΠΑΣΟΚ ΝΔ) είναι προδότης τους λαού και θέλει κρέμασμα.
Όποιος χρησιμοποιεί τις λέξεις "πατρίδα", "έθνος", "εθνικό", είναι φασίστας και πρέπει να εξοριστεί, φυλακιστεί, περιθωριοποιηθεί.
Κατά τα άλλα κοίτα την τσέπη σου. Αυτή ξέρει.
Οι εκ δεξιών τενεκέδες, προσπαθούν να σας πείσουν, για τα εξής:
Όποιος έχει περισσότερα λεφτά από εσάς, μάλλον τα έχει κλέψει.
Όποιος έχει θητεία στη Βουλή, στα κόμματα που κυβέρνησαν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) είναι προδότης του λαού και θέλει κρέμασμα.
Όποιος δεν λέει τρεις φορές τη μέρα τον εθνικό ύμνο και δεν βλέπει τους φτωχούς αλλοδαπούς ως μιάσματα, είναι κουμμούνι και πρέπει να εξοριστει, φυλακιστεί, περιθωριοποιηθεί.
Κατά τα άλλα κοίτα την τσέπη σου, αυτή ξέρει.
Μην μπερδεύεστε. Ναι. Μοιάζουν πολύ. Και καταμεσίς, εγώ... Ο "Χι" κεντροδεξιός.
Που δεν ντρέπομαι να λέω πως αγαπώ την πατρίδα και αισθάνομαι υπερηφάνεια για την ιστορία της, και διδάσκομαι από τα οδυνηρότερα κεφάλαια της ιστορίας αυτής... όπως αυτό του εμφυλίου, πως δεν πρέπει να ματαξανάρθουν.
Που μου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω 5.000 Έλληνες να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο!
Που όταν βλέπω κάποιον με περισσότερα λεφτά από μένα, τον ζηλεύω, αλλά δεν τον φθονώ, ούτε τον χαρακτηρίζω αβασάνιστα κλέφτη, ούτε θέλω να τον περάσω από καμιά γκιλοτίνα.
Που εξοργίζομαι όταν βλέπω οποιονδήποτε να ασχημονεί σε βάρος της ελληνικής σημαίας.
Που θα χρησιμοποιούσα όμως, την ίδια αυτή ελληνική σημαία για να τυλίξω και να ζεστάνω ένα πακιστανάκι, αν το έβλεπα να κρυώνει.
Που θεωρώ πως το ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο και κατά ένα μέρος και η Ν.Δ. έχουν μεγάλες ευθύνες για την κατάντια του τόπου.
Που δεν βιάζομαι να καταδικάσω όλους όσους έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν σ` αυτά τα δύο κόμματα, εις θάνατον.
Που πιστεύω ότι η λύση στα προβλήματα της πατρίδας, θα δοθεί από το Κέντρο και όχι από τα άκρα.
Που δεν θέλω να εξοριστεί, φυλακιστεί, περιθωριοποιηθεί κανένας, εφ`όσον μάθει να κάνει διάλογο και όχι να κραυγάζει, να απειλεί και να βιαιοπραγεί.
Που πιστεύω ότι το καλύτερο όπλο περιθωριοποίησης των άκρων, είναι η ψήφος.
Που, περιμένω από τους σημερινούς κυβερνόντες, να πείσουν, ότι δεν υπάρχουν μόνο για να προσφέρουν στέγη σε "επαγγελματίες" πολιτικάντηδες, που πάντα θα ξεχωρίζουν ανάμεσα στους άλλους, εκείνους που προσπαθούν φιλότιμα, μα δεν τα καταφέρνουν...
Που περιμένω από τους σημερινούς κυβερνόντες να κάνουν κάτι τόσο χρήσιμο και επωφελές, ώστε να ακουστεί πάνω από τις κραυγές των άκρων, που ζουν με το όνειρο να ξανααιματοκυλίσουν την Ελλάδα και να χτίσουν την δική τους εξουσία πάνω στα συντρίμια!
Κατά τα άλλα κοιτώ και την τσέπη μου. Μα δεν ξέρει αυτή. Εγώ ξέρω! Εγώ! Κι εσύ! Ακούς; Εσύ!
http://dimosiografiko.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1808.html#more

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος