Smiley face

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η άδεια περιόδου των ...ανδρών στο δημόσιο!

Toυ Δημήτρη Βενιέρη
(Venieris Dimitris-fb)

Πριν απο λίγα χρονια και αφού πολλές φορές είχα ακούσει τον όρο "εχει παρει ΣΣΕ", ρώτησα συνάδελφο τι ακριβώς σημαίνει. 

Η απάντηση του ήταν πως είναι μια άδεια 12 ημερών το χρόνο, πλέον των βασικών ημερών άδειας, που χορηγείται σε εργαζόμενους, ακόμη και αν ζητηθει τη τελευταία στιγμή, πχ το πρωί στις 8.00, απο το τηλεφωνο. Ως ...ανήσυχο πνεύμα, έψαξα να βρω τις ρίζες αυτής της άδειας. 

Έτσι έμαθα ότι πριν απο πολλα χρονια οι γυναίκες, μέλη του πληρώματος της Ολυμπιακής αεροπορίας, είχαν απαιτήσει και κάθε μήνα είχαν μια μέρα άδεια για την πρωτη μερα της περιόδου τους. Επειδή είχαν αιμορραγία ή επειδή είχαν πόνους, κλπ κλπ...

Στο πλαίσιο της ισονομίας το ίδιο δικαίωμα απαίτησαν κι έλαβαν ΚΑΙ...οι άνδρες εργαζόμενοι μέλη του πληρώματος στην ολυμπιακη. Και μετα το απαιτησε και το πηρε, το σύνολο των εργαζομένων.  Και φυσικά μετα αυτο ...διολίσθησε σε πολλές ΔΕΚΟ. Κι όχι μόνο αυτο, αλλα σταδιακα μετατράπηκε σε τεσσερα τριήμερα το χρόνο, που με σαββατοκύριακο γινόταν ολόκληρες άδειες. Δεν θα πω πως φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλα μια ξεφτίλα τη νιώθεις! Άκου να παίρνει ο άνδρας άδεια για...περίοδο!

Αυτά για να θυμόμαστε όλοι, όσα "κρυβαμε" κάτω απο το χαλί μέχρι σημερα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να σωθεί ο τόπος και οι πολίτες του φυσικά. 

ΥΓ : χωρίς αυτό να έχει σημασία, προσωπικά δεν έκανα χρήση αυτής της άδειας ούτε μια φορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος