Smiley face

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Το Χαρτούμ ψάχνει στην Ελλάδα....επενδυτές!


     
Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Ο λογος για τον Υπουργό Επενδύσεων της Περιφέρειας Χαρτούμ του Σουδάν κ. Osama Faisal που επισκέφθηκε το Δήμο Ελευθερίου-Κορδελιού, στη δυτική Θεσσαλονικη με σκοπό την προσέλκυση ελληνικών επενδύσεων στη χωρα του καθώς, όπως τονίστηκε, η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην περιοχή υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική τις προηγούμενες δεκαετίες, έχοντας δημιουργήσει άριστες εντυπώσεις στους κρατικούς αξιωματούχους της Επαρχίας.





            Ο Υπουργός Επενδύσεων του Χαρτούμ αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας του, τονίζοντας πως αποτελεί την πέμπτη αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως, ενώ τόνισε πως ο ορυκτός πλούτος, η γεωργία, η κτηνοτροφία και οι πρώτες ύλες που διαθέτει την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική για την ανάπτυξη ξένων επενδύσεων.

           Όπως  ανάφερε ο κ. Faisal  η χώρα του, παρά τους άφθονους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους, έχει ανάγκη από υποδομές και έργα κατασκευαστικά που θα συμβάλλουν στην οικονομική της ανάπτυξη. Ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία για την επίτευξη μιας νέας πολιτικής συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες, με δεδομένο ότι παραδοσιακά η παρουσία των Ελλήνων επιχειρηματιών υπήρξε ισχυρή αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισε να φθίνει.
      
      Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψη του, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τη στήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και ενθάρρυνσης των ελληνικών επενδύσεων στην περιοχή του Χαρτούμ. 

      Όπως ανάφερε ο κ. Λαφαζανίδης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί μια στενή συνεργασία με το Σουδάν, με προοπτική και ζητούμενο τη δημιουργία ενός πλαισίου κλαδικών και εμπορικών συμφωνιών που θα ενισχύσουν την ελληνική επιχειρηματικότητα στην αφρικανική  χώρα.
      
      Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης συνόδευσε τον Υπουργό Επενδύσεων του Χαρτούμ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Θεόδωρο Καράογλου με  θέμα συζήτησης την ενθάρρυνση των ελληνικών επενδύσεων στο Σουδάν.

            Στο πλαίσιο των πολιτικών επαφών θα ακολουθήσει και νέα επίσκεψη των Σουδανών κρατικών αξιωματούχων στις 28 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της πολιτικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος