Smiley face

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ιστορίες για βορείους #5



Μηνύσεις σε βάρος των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης προτείνει εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών για τον ΟΑΣΘ. Όπως είπε στη στήλη η κα Σουλτανίδου αντί να μας πληρώνουν για να ανεβαίνουμε σ αυτά τα επικίνδυνα οχήματα, ζητάνε και τα ρέστα; (ελεγκτές κλπ) «Η πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν έφερε ούτε λύσεις, ούτε προτάσεις για να μην ταλαιπωρούμαστε χιλιάδες πολίτες στις δημόσιες συγκοινωνίες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης»

«Δεν ακούσαμε τι λένε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στη συνεδρίαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης…» Η κα Σουλτανίδου σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση την απουσία θέσεων από τους συνδικαλιστές του οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης απουσίαζαν στην Αθήνα…

Περισσότερο… Κώστα Καραμανλή περίμεναν στη Θεσσαλονίκη οι λεγόμενοι «Καραμανλικοί» της πόλης. Λόγω των πολλών προβλημάτων αρμοδιότητας του υπουργείου υποδομών (Μετρό, ΟΑΣΘ, περιφερειακή κα) περίμεναν από τον κ. Καραμανλή περισσότερες αυτοψίες και συσκέψεις. Πιθανότατα, όπως μας είπε βουλευτής της ΝΔ, ο υπουργός έχει αφήσει το γήπεδο στους επικεφαλής των φορέων που διόρισε ώστε «να βάλουν τα πρώτα γκολ…»

Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν οι δήμοι να προχωρήσουν σε διαδημοτική συγκοινωνία ώστε να υπάρχει… εναλλακτική όταν «τραβούν χειρόφρενο» στα λεωφορεία του μοναδικού συγκοινωνιακού μέσου της πόλης. Ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί ο δήμος -εφόσον θέλει να δώσει λύση- δεν νοικιάζει ο ίδιος λεωφορεία όπως είχε κάνει η διοίκηση της ΔΕΘ στις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του τότε… ιδιωτικού ΟΑΣΘ. 

Μια απορία κυριαρχούσε στη συνεδρίαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα στο μοναδικό ΜΜΜ. Γιατί απουσίαζαν οι περισσότεροι βουλευτές της Α και Β Θεσσαλονίκης; Γιατί οι εκπρόσωποι των πολιτών «δεν σκίζουν τα ιμάτια τους» ώστε να δοθεί λύση στο βασικότερο πρόβλημα τους;

Έφοδο έκαναν σε ημερίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στην Αθήνα, για τα χάλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) εκπρόσωποι εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης) έχει προτείνει εδώ και χρόνια τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θέσεις σύμφωνες και μ αυτές του υπουργείου υγείας, μόνο που άλλοι συνδικαλιστές του χώρου της υγείας και της ΝΔ δεν φαίνεται να στηρίζουν. Όπως έλεγε στη στήλη πρώην υπουργός της ΝΔ, «τους χαλάει που ο κ. Εξαδάκτυλος δεν είναι από την Αθήνα αλλά από τη Θεσσαλονίκη…»


πηγη εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος