Smiley face

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ιστοριες για βορειους #7



Χρόνια πολλά με γκρίνιες ακούστηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τα… γαλάζια στολίδια σε χριστουγεννιάτικο δεντράκι! Περιφερειακοί σύμβουλοι και ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ζήτησαν πολυχρωμία στις χριστουγεννιάτικες μπάλες, οι οποίες περιορίστηκαν στα χρώματα της κυβέρνησης της ΝΔ. Πάντως ο συνειρμός κομμάτων-στολιδιών έφερε πολλά χαμόγελα στην αίθουσα…

«Να ζητήσουν συγγνώμη οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ». Ο ΣΥΡΙΖΑ -και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του κόμματος Γ. Ραγκούσης- εγκάλεσε τους βουλευτές Παπαδημητρίου και Λοβέρδο «για τις αποτρόπαιες δηλώσεις τους με τις οποίες συκοφαντούν πολίτες και δικαιολογούν την αστυνομία να τους… ξεβρακώνει» απαιτώντας από τον πρόεδρο της βουλής την ανάλογη «τιμωρία». Ωστόσο άφησαν «απ΄ έξω» τον βουλευτή της Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλο ο οποίος ήταν ο πρώτος που έκανε τις σχετικές δηλώσεις. Μετά την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για… συγγνώμη ο κ Βαρτζόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι «…τώρα λειτουργούν στο ΣΥΡΙΖΑ και «Τμήμα Δημοκρατικών Ηθών»! Αναβιώνουν την απαράμιλλο παράδοση του υπαρκτού σοσιαλισμού»!

Από την ανάληψη των καθηκόντων του ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας επισκέφθηκε πολλά νοσοκομεία και μίλησε για άλλα τόσα (Σαντορίνη, Πάτρα, Κρήτη κ.α.) Στην Θεσσαλονίκη όμως, εδώ και μήνες, επισκέφθηκε μόνο ένα νοσοκομείο κι αυτό δεν είναι άλλο από το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ το οποίο τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος το θεωρούν πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα υπόλοιπα (βλ ΣΔΙΤ) Ο υπουργός μέχρι σήμερα δεν έκανε ανάλογες επισκέψεις ή αυτοψίες στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης ή έστω της κεντρικής Μακεδονίας. Εκτός κι αν έκανε και τις κράτησε… ινκόγκνιτο. 

«Έτος ταξί και ΚΤΕΛ» το 2019 για τη Θεσσαλονίκη και το ίδιο εύχονται να συμβεί και το 2020 οι εργαζόμενοι στα δύο αυτά συγκοινωνιακά μέσα! Λογικό #ΟΑΣΘ

«Ευρωπαικό πρόγραμμα για την ΕΥΑΘ υπογράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, και ψηφίστηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας» και περιλαμβάνει μέχρι… dronesκαι δορυφόρους. Όπως σημειώνει η παράταξη της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου «Είναι φανερό ότι το AQUA3S δεν αφορά στην ποιότητα των υδάτων… Αντικείμενό του είναι η ανάδειξη για τον εντοπισμό ρυπαντικών ουσιών για την πρόληψη ατυχηματικών ή και εσκεμμένων συμβάντων ρύπανσης του πόσιμου νερού. Κοινώς, «οχυρώνονται» οι προς πώληση (ξεπούλημα) δημόσιες επιχειρήσεις, με έξοδα του δημοσίου, από κάθε πιθανή «παρενέργεια» που μπορεί να προκύψει μετά την ιδιωτικοποίησή τους»

Οι αστυνομικοί ανοίγουν ΠΑΛΙ τη συζήτηση για κάμερες σε περιπολικά και κράνη ώστε να υπάρχουν ντοκουμέντα σε όσα υποστηρίζουν και οι μεν και οι δε. Όμως αυτή η κουβέντα έχει γίνει στο αρμόδιο υπουργείο και το… 2011 κι έμεινε κουβέντα -αν και υπήρξαν ανακοινώσεις εφαρμογής του προγράμματος παρακολούθησης- κυρίως λόγω προσωπικών δεδομένων. Πιθανότατα τα προσωπικά δεδομένα μετά την κρίση για κάποιους είναι ψιλά γράμματα ακόμη κι όταν πέφτουν πολλές «ψιλές» 

Smsγια χρόνια πολλά έστειλε σε φίλους και ψηφοφόρους ο επί χρόνια πολιτευτής της Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ Παναγιώτης Κοκκόρης. Με άλλα λόγια και στις επόμενες εκλογές θέλει και θα προσπαθήσει να συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα. Ανάλογα smsαπέφυγαν να στείλουν άλλοι πολιτευτές ή ακόμη και νυν βουλευτές! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος