Smiley face

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ιστορίες για βορείους #14


«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν καρατομήσει… 800 άτομα σε όλη τη χώρα και μάλιστα είχαμε κινηθεί και δικαστικά για αυτές τις καρατομήσεις» θύμισε στη στήλη ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Γ. Γεννηματάς – Αγ. Δημήτριος Π. Κετικίδης. Αφορμή στάθηκαν οι «καρατομήσεις» της νέας κυβέρνησης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Δεν είναι μόνο η περίπτωση μόνο του Γ. Γεννηματάς (και το διασυνδεόμενο του Αγίου Δημητρίου) αλλά και η περίπτωση του Αγίου Παύλου που με την ανάληψη των καθηκόντων του ο διοικητής, καρατόμησε σχεδόν το σύνολο της νοσηλευτικής και διοικητικής υπηρεσίας». Ο συνδικαλιστής μιλώντας στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ζήτησε να επαναλειτουργήσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια και να γίνουν κρίσεις σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικά όπως προβλέπεται»

Είναι και κάτι άλλο που απασχολεί τους λειτουργούς της υγείας. "Υπάρχουν αξονικοί του… κουτιού κι άλλος τεχνολογικός ιατρικός εξοπλισμός σε υπόγεια νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης" Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο κ. Π. Κετικίδης. "Λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να λειτουργήσουν και έτσι δωρεές ιδρυμάτων μένουν στα κουτιά και δεν αξιοποιούνται για την καλύτερη υγεία και περίθαλψη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας…"

Για την ιστορία, το 1986 στο Γ. Γεννηματάς εργάζονταν 800 άτομα, σήμερα μόλις 500! Τότε διαμαρτύρονταν εκπρόσωποι της υγείας ότι δεν επαρκούσε το προσωπικό! Τότε που υπήρχε λιγότερος πληθυσμός χωρίς μεταναστευτικό...

Η... ενίσχυση της Θεσσαλονίκης και σε άλλους τομείς είναι μία από τα ίδια. Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας είπαν στη στήλη ότι ενώ καταγγέλλονται 800 κλοπές και διαρρήξεις κάθε μήνα σε ένα μόνο τμήμα ασφάλειας (Δωδεκανήσου) το υπουργείο προστασίας του πολίτη αποφάσισε στις τακτικές μεταθέσεις να στείλει για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη μόνο πέντε αστυνομικούς! «Δηλαδή όσοι είναι οι φρουροί ενός υφυπουργού»! Ο δε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ Θ. Παπαδάκης τόνισε ότι «πέρσι, την ίδια εποχή, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 50 μεταθέσεις ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο στις έκτακτες η σημερινή ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη, είχε προχωρήσει σε 100 μεταθέσεις...»

Να θυμίσουμε ότι οι οργανικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. που παραμένουν κενές είναι 250! «Το 2014 με νομοσχέδιο του τότε υπουργού Δένδια καταργήθηκαν… 6.700 κενές οργανικές θέσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, λόγω μνημονίου το οποίο δεν επέτρεπε προσλήψεις. Από αυτές περίπου oκτακόσιες αφαιρέθηκαν από το νομό Θεσσαλονίκης που είχε χίλιες περίπου κενές θέσεις! Άρα τα πραγματικά κενά, είναι περισσότερα από χίλια, αφού η Αστυνομία λειτουργεί υπό τις ίδιες συνθήκες, ίσως και χειρότερες λόγω του μεταναστευτικού...»

Να σημειωθεί ότι η «ενίσχυση» με αυτούς τους πέντε αστυνομικούς θα γίνει μετά το… καλοκαίρι, δηλαδή θα έρθουν την εποχή των εγκαινίων της ΔΕΘ και της καθιερωμένης επίσκεψης του πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έκτακτες μεταθέσεις εκείνη την εποχή, όπως έγινε και πέρσι, στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής ενίσχυσης της Θεσσαλονίκης…


Αναδημοσίευση από εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής (ΜτΚ)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος