Smiley face

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ιστορίες για βορείους #16



Κάτοικοι του κέντρου Θεσσαλονίκης, γύρω από την Πλατεία Δικαστηρίων (ή το… μόνιμο χριστουγεννιάτικο χωριό), διαμαρτύρονται για την μετατροπή της περιοχής σε εμπορικό κέντρο! Σε φυλλάδια που μοίρασαν και… πέταξαν σε δρόμους, πεζοδρόμια κι αυτοκίνητα κάνουν λόγο για… ανύπαρκτη παραβατικότητα και ότι έχουν δικαιώματα να ζουν και να μένουν στις πλατείες, άστεγοι, εθισμένοι στα ναρκωτικά, ζώα κ.α. (βλ φωτο)

«Κοτρόνες πέφτουν από ταβάνια και περβάζια σε κεντρικά πεζοδρόμια. Η ομάδα άμεσης παρέμβασης του δήμου Θεσσαλονίκης δεν τα βλέπει;» αναρωτιούνται αναγνώστες της στήλης οι οποίοι μας έστειλαν και τα σχετικά ντοκουμέντα με φωτογραφίες… κοτρόνες! «Το σίγουρο είναι ότι αν τα μέλη της δημοτικής ομάδας -που πολύδιαφημίστηκε- κάνουν μια βόλτα προς τη Β. Ηρακλείου θα διαπιστώσουν τους άμεσους κινδύνους που εγκυμονούν πάνω από τα κεφάλια των διερχομένων και ανυποψίαστων πολιτών και τουριστών της Θεσσαλονίκης» 

Οι συντονιστές όλων των Τοπικών Μονάδων Υγείας της Θεσσαλονίκης (ΤΟΜΥ) καταγγέλλουν σοβαρά οργανωτικά και κτηριακά προβλήματα! Μιλούν για γραφειοκρατικό… αλαλούμ, για υποστελέχωση και αδυναμία ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ΤΟΜΥ με τα νοσοκομεία (για ραντεβού, εξετάσεις κλπ) με αποτέλεσμα να «λιμνάζουν» περιστατικά! Όπως είπαν στη στήλη ορισμένοι εξ αυτών η συνύπαρξη με κέντρα υγείας καθώς και οι βάρδιες -πρωινές και βραδινές- δεν έχουν μπερδέψει μόνο τους ασθενείς αλλά και τους… γιατρούς! Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί τους, θύμισε ότι ο σύλλογος είχε καταθέσει πολλές και σοβαρές ενστάσεις τόσο για την προχειρότητα με την οποία στήθηκε ο νέος αυτός θεσμός (ΤΟΜΥ, οικογενειακός γιατρός κλπ) αλλά και «την αδιαφορία των τότε ιθυνόντων στις επισημάνσεις αυτές. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αποτυχημένες, ιδεοληπτικές και βιαστικές πολιτικές -πρώην ή νυν κυβερνώντων- θα πρέπει να κρατούν τους γιατρούς… όμηρους. Τα λάθη και οι παραλείψεις πρέπει να διορθωθούν και εμείς θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση»

Βελτιώθηκε αισθητά η κατάσταση με τους αστέγους, τους ναρκομανείς κ.α. στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ύστερα από τη σύμβαση που υπέγραψε η νέα διοίκηση με εταιρεία σεκιούριτι. Αυξήθηκαν οι φύλακες και οι περιπολίες τους σε όλες τις εισόδους του πανεπιστημιακού νοσηλευτικού ιδρύματος. Σε επιτόπιο ρεπορτάζ της στήλης διαπιστώσαμε ότι απομακρύνθηκαν οι άστεγοι και τα πράγματα τους -κουβέρτες, κούτες, περιοδικά κτλ- που είχαν καταλάβει και κατακλύσει ως και τα… πυροσβεστικά ερμάρια θέτοντας σε κίνδυνο -σε περίπτωση φωτιάς- ασθενείς και εργαζόμενους!

Απορία: Τα εκκλησάκια μέσα σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν ωράριο; Γιατί ορισμένα… κλείνουν και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση; Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους θα πρέπει να έχουν ωράριο στις… προσευχές τους;



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος