Smiley face

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το μπλοκάκι με τις κλήσεις κι άλλα φοροεισπρακτικά...

Ο τίτλος που έφεραν ήταν μάλλον βαρύγδουπος (όπως και οι στολές τους) αν αναλογιστείς τις λιγοστές αρμοδιότητες που είχαν. Δημοτική αστυνομία. Δημοτικοί αστυνομικοί!  Στην αρχή , δε, τους  θυμάμαι με κάτι… χρυσά σιρίτια στην εξωτερική μεριά των παντελονιών, αλλά ευτυχως γι αυτούς καταργήθηκαν.
Πoια ήταν τα καθήκοντά τους; Να κόβουν κλήσεις στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και να αφαιρούν πινακίδες. Α, και να διώχνουν τους παράνομους μικροπωλητές, αλλά αυτό τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη «δεν το είδαμε». Υπήρχαν και υπάρχουν παντού, στην παραλία, στα πεζοδρόμια, στα καφέ, στα φανάρια. Όπως ακριβώς και οι επαίτες των Βαλκανίων.
Φαντάζομαι ότι έχουν να επιδείξουν κάποιον αριθμό, κάποια στατιστική, όσον αφορά τις επιδόσεις τους ενάντια στο έγκλημα των λαθραίων πωλήσεων στα πεζοδρόμια, και μάλιστα μπροστά από τους νόμιμους μαγαζάτορες, αλλά  ό,τι και να μου πουν δεν θα με πείσουν. Αυτό που θα θυμάμαι πάντα, θα είναι ότι είχαν γίνει εν μέσω οικονομικής κρίσης ο φόβος και τρόμος των δημοτών και επιχειρηματιών που ακόμη αντέχουν και διατηρούν μαγαζιά στην παραδοσιακή αγορά της πόλης.
-"Γιατί η πινακίδα του καταστήματός σου είναι βιδωμένη δύο πόντους πιο έξω;" Κλήση από τη δημοτική αστυνομία.
-"Γιατί το πεζούλι σου δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές;"  Κλήση από τη δημοτική αστυνομία κτλ.
Και το δουλεύανε καλά το σύστημα. Μπορεί να μην κυνηγούσαν με το ίδιο… σθένος τους «παράνομους» που πωλούσαν «μαϊμού» προϊόντα και η πόλη να κατακλύζονταν  απο ζητιάνους, αλλά οι κλήσεις, κλήσεις… Πως να το κάνουμε, η δημοτική αστυνομία δεν κατόρθωσε να αποδείξει το ρόλο και το όνομα της.  Ήταν ένας ακόμη φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο οποίος «τα έβγαζε τα λεφτά του», ωστε οι δήμοι να μπορούν να διατηρούν το στρατό των υπεράριθμων  και να έχουν διάφορα άλλοθι περί πάταξης  παρεμπορίου, διπλοπαρκαρίσματος, παράνομης στάθμευσης κτλ.
(Ποιος δεν θυμάται δημαρχο και αντιδημάρχους να δηλώνουν οτι δεν επαρκούν και γι αυτό δεν γίνεται σωστά η αστυνόμευση και να ρίχνουν το μπαλάκι στην… ΕΛ.ΑΣ;)
Τώρα που αποφάσισε το υπουργείο να απορροφηθούν από την… πραγματική αστυνομία, αντιδρούν και δικαιώνουν αυτούς που πίστευαν οτι είχαν βολευτεί με τη «σπουδαία» δουλειά τους. Το μπλοκάκι με τις κλήσεις!  Είχαν φτιάξει και τη δική τους γραφειοκρατία (και συνδικαλισμό) αλλά τώρα καλούνται να προσφέρουν στην κοινωνία, μέσα από αληθινές υπηρεσίες υπέρ του πολίτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος