Smiley face

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Δεν είμαι ξανθιά και δεν λυπάμαι γι αυτό…




Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακου, είχε αφιέρωμα στις δέκα όμορφες συνυποψήφιες μου από όλα τα κόμματα στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά δεν με συμπεριέλαβαν. Νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουν και μία ακόμη λίστα με τις κόρες και τις γόνους εύπορων, αριστοκρατικών και « καθώς πρέπει» πολιτικών τζακιών, που επίσης – η αλήθεια είναι – ότι δεν θα συμπεριλαμβανόμουν.

Ανήκω σε μια άλλη κατηγορία, τόσο μικρή και περιφρονητέα, που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να καταρτίσει. Δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, ούτε φοίτησα σε ιδιωτικά κολέγια, είμαι από αυτές που δούλευαν για να σπουδάσουν – και κουτσά στραβά τα κατάφεραν. Απ αυτές που είναι περήφανες γιατί τελείωσαν τη δημόσια εκπαίδευση και μεγάλωσαν στην Πολίχνη, στη δυτική πλευρά της πόλης, γνωστότερη και ως δυτικές συνοικίες.

Είμαι όμως και περήφανη γιατί έχω «εύσημα και γαλόνια» όλα σκαλισμένα επάνω στη δημοσιογραφική μου πένα, στις καθημερινές μάχες μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες.
Όμως είναι θλιβερό στην εποχή μας, να υποβιβάζουν υποψήφιες βουλευτίνες προβάλλοντας την ομορφιά τους λες και επιλέγουμε τηλεπαρουσιάστριες για τον πρωινό καφέ ή ξανθά κι αλλα ωραία κορίτσια για τα καλλιστεία.

Είναι απογοητευτικό το λάιφ-στάιλ (ξεπερασμένο από την ίδια τη ζωή και με μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα σημερινά μας χάλια) να έχει τέτοια επιρροή στο χώρο της πολιτικής, στο χώρο όπου οι εκπρόσωποι του λάου δουλεύουν όχι για τα ντεκαπάζ τους αλλά για τα δικαιώματα του!

Πώς να το κάνουμε η συγκυρία δεν είναι ούτε για play mate, ούτε για μάσκες ομορφιάς. Η χώρα είναι γεμάτη χαλάσματα και οικονομικά συντρίμμια. Πριν περάσουμε στην ανάπτυξη, πρέπει να τα συμμαζέψουμε και να θωρακιστούμε, για να μην ζήσουμε άλλη συμφορά.

Για την δουλειά αυτή όμως, χρειάζονται άνδρες και γυναίκες , κοντοί ή ψηλοί, αδύνατοι ή χοντροί, μελαχρiνοί ή ξανθές δεν έχει σημασία, παρά να είναι σοβαροί και αποφασισμένοι. Σ αυτή την κατηγορία θέλω να πιστεύω ότι ανήκω. Ελπίζω να το πιστέψουν και οι θεσσαλονικείς…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος