Smiley face

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Νέα Δημοκρατία: Θα.... τσουγκρίσουν πασχαλινά αυγά οι γαλάζιοι μνηστήρες για τις λίστες στη Θεσσαλονίκη!



Του ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
noikonomou@ekdotiki.gr

Συμπληρώνεται σιγά σιγά το πάνελ των υποψηφίων για τις λίστες της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με τα υψηλόβαθμα στελέχη να σβήνουν και να προσθέτουν ονόματα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Στην Α' Θεσσαλονίκης το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι έχει ακόμη μερικά λίγα κενά, ενώ στην Β' το μόνο που δεν έχει οριστικοποιηθεί είναι το όνομα του υποψηφίου που θα καταλάβει την ένατη και τελευταία θέση.

Α’ Θεσσαλονίκης

Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια η λίστα συμπεριλαμβάνει συνολικά 20 ονόματα. Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των πέντε βουλευτών. Δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και οι τέσσερις βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Ελενα Ράπτη. Επίσης ως απόλυτα βέβαιες θεωρούνται και οι τέσσερις υποψηφιότητες των πολιτευτών του 2009: του πρώην υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, του τρεις φορές πρώτου επιλαχόντα βουλευτή Παναγιώτη Κοκκόρη, καθώς και των δύο γυναικών Γωγώ Παπαϊωάννου-Γάκη και Αρτεμις Διαλυνά, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Επίσης σχεδόν σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες πέντε νέων υποψηφίων. Του Στράτου Σιμόπουλου και του Δημήτρη Πανοζάχου, του γυμναστή Παντελή Καζαντζίδη, γιου του πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, του ορθοπεδικού Νίκου Βαλάνου, του Μάκη Στεργίου και του πρώην πρόεδρου του ΠΑΟΚ Νίκου Βεζυρτζή. Πάντως αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει τη ΝΔ να τοποθετεί στη λίστα πέντε επιπλέον γυναίκες, τότε μπορεί κάποια από τα θεωρούμενα σήμερα ως φαβορί να βρεθούν εκτός.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές: Η δημοσιογράφος Μελίνα Καραπαναγιωτίδου είχε δεχτεί πρόταση και αναμένεται η απάντησή της, ενώ μεγάλες πιθανότητες για τη λίστα έχουν οι γυναικείες υποψηφιότητες της Μαρία Μήτσιου, της Μαρία Προκοπίδου, της Φαίης Κυριλίδου, αλλά και της επιχειρηματία Μάρθας Τσαρτσίδου, που είναι υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής. Στη μάχη για τη λίστα συμμετέχουν ακόμη οι Κώστας Μαργαρίτης, Αναστάσιος Τσόγκαλης, Δημήτρης Πετσάνης και Δημήτρης Βάνης που έκαναν και σχετική αίτηση, ενώ η Βαρβάρα Ρόζα φαίνεται ότι αποσύρεται.

Β’ Θεσσαλονίκης

Στη λίστα της Β' Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχουν εννέα υποψήφιοι, οι οκτώ θέσεις φαίνεται ότι έχουν κλειδώσει. Πρόκειται για τους βουλευτές Θόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη, τον πρώην υφυπουργό Αδάμ Ρεγκούζα, τον πρώην αντινομάρχη Θεσσαλονίκης Γιάννη Παλαιστή, τον πολιτευτή και παλιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Παντελή Τσακίρη, την επίσης παλιά ΟΝΝΕΔίτισσα Εύα Παντούσα, την πρώην έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή και του γιατρού Κώστα Γραικού, που είναι δημοτικός σύμβουλος Θέρμης. Ως ένατο όνομα ακούγεται αυτό της Δήμητρας Κωασίδου, που ήταν υποψήφια και το 2009, αλλά ακόμη δεν έχει πει το ΝΑΙ

Οπως πάντως όλα δείχνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη μεριά της ΝΔ θα αργήσουν, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι λίστες θα δημοσιοποιηθούν μετά το Πάσχα. Ετσι όλοι οι γαλάζιοι τσουγκρίσουν τα πασχαλινά αυγά, έχοντας ακόμη την ιδιότητα του μνηστήρα για τη θέση του υποψήφιου βουλευτή...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος