Smiley face

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η ΜΕΛΙΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟ "ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ"


Εκτενείς αναφορές στη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου, τη γνωριμία τους , τη φιλία και τη συνεργασία τους κάνει ο Ιωάννης Κυφωνίδης στο υπό έκδοση βιβλίο του "Έκτακτο δελτίο Ειδήσεων". Προδημοσιεύονται αποσπάσματα του συγκεκριμένου βιβλίου.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 1
" Στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 Θεσσαλονίκης με αξιοποίησαν δημιουργικά τόσο ο
Δημήτρης Ασπροπούλης που παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων όσο και η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου την οποία συνάντησα ξανά και ξανά στη ζωή μου. Επίσης συνεργάστηκα με τον δημοφιλέστερο τότε δημοσιογράφο των ερτζιανών της Θεσσαλονίκης Δημήτρη Χατζηπαρασκευά. "
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 2
"Τρία με τέσσερα χρόνια πιο μετά κάνω τη δεύτερη τηλεοπτική μου απόπειρα. Μου τηλεφωνεί από την Αθήνα η Κατερίνα Λάσπα (την ανέδειξε τηλεοπτικά η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου ) που τότε παρουσίαζε το STAR CAFE στην τηλεόραση του STAR και μου προτείνει να κάνω ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη."
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 3
"Φλέρταρα με την ιδέα καιρό και όταν ο Βασίλης Κοντογουλίδης, προϊστάμενος μου στην εφημερίδα, «πήρε μεταγραφή» στην ΕΤ3  , ήρθε και η πρόταση. Αρχικά η πρόταση που μου έγινε, δε μου άρεσε και την απέρριψα. Μήνες μετά ακολούθησε δεύτερη πρόταση που ταίριαζε με αυτό που επιθυμούσα να κάνω και δέχτηκα. Η πρόταση έγινε από τον ίδιο το Βασίλη αλλά και τον τότε  πρόεδρο της ΕΤ3 Δημήτρη Τσάμη και δεν αφορούσε μόνο εμένα αλλά και τη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου. Προτού εκπέμψουμε τηλεοπτικά πέρασε από μπροστά μου όλη η δημοσιογραφική μου πορεία.




ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 4
"Τον Απρίλιο του 2005 και ενώ εκτελούσα καθήκοντα προϊστάμενου στο γραφείο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» στη Β.Ελλάδα καθώς ο Βασίλης Κοντογουλίδης ήταν προϊστάμενος ειδήσεων και ενημέρωσης στην ΕΤ3 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο για συνεργασία στην τηλεόραση. Η πρόταση του Βασίλη αλλά και του προέδρου της διοικούσας της ΕΤ3 και εξαίρετου γιατρού Δημήτρη Τσάμη ήταν να «μεταφερθεί» στην τηλεόραση η πρωινή ενημερωτική εκπομπή που κάναμε μαζί με τη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου «6 η ώρα μεσημέριασε» στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 μέχρι τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς. Να διευκρινίσω πως η Μελίνα επιμελούνταν και παρουσίαζε μόνη της επί σειρά ετών τη συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά μου έκανε την τιμή να με χρίσει συμπαρουσιαστή της το Νοέμβριο του 2002. Η πρώτη συζήτηση έγινε στο γραφείο του Βασίλη λίγο πριν το Πάσχα του 2005 και τη μετέφερα στη Μελίνα. Το ίδιο καλοκαίρι μας έγινε  η επίσημη πρόταση, την αποδεχτήκαμε και έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια που λέγεται «καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή». Ήταν απόγευμα Ιουλίου όταν με τη Μελίνα πήγαμε για ποτά προκειμένου να συζητήσουμε το κόνσεπτ. Βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι γιατί εμείς άλλα συζητήσαμε , άλλα μας πρότειναν οι συνεργάτες που στελέχωσαν την εκπομπή και αλλιώς τελικά ξεκινήσαμε.  Το Σεπτέμβριο του 2005 εκπέμψαμε για πρώτη φορά με τον τίτλο «9 η ώρα Μεσημέριασε» , τίτλος που είχε προκαλέσει συζητήσεις καθώς θεωρήθηκε προχωρημένος για τα δεδομένα του τρίτου κρατικού καναλιού. Δεν τα πήγαμε καθόλου άσχημα, ούτε σε νούμερα, ούτε σε ουσία, ούτε σε εικόνα και για μία ακόμη φορά δέσαμε προς έκπληξη πολλών και όχι πάντα καλοπροαίρετων. Η εκπομπή με τη μορφή αυτή διήρκεσε δύο χρόνια, μόνο που άλλαξε ώρα και τίτλο τη δεύτερη χρονιά. Αλλάξαμε και 3 αρχισυντάκτες σε αυτή τη διετία . Ξεκινήσαμε με το Γιώργο Ροδάκογλου, συνεχίσαμε με το Δημήτρη Αθανασόπουλο και ολοκληρώσαμε με το Χρήστο Νικολαίδη. Γνωρίσαμε και πήραμε συνεντεύξεις από πολύ κόσμο. Τους  ηθοποιούς Βίκυ Σταυροπούλου, Ελένη Καστάνη, Τζόυς Ευείδη, Ειρήνη Κουμαριανού –την εποχή του Παρά Πέντε-Βάσια Τριφύλλη, Τιτίκα Στασινοπούλου, Αθηνά Παππά, Κατερίνα Σαβράνη, Γιώργο Κιμούλη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Παύλο Ορκόπουλο, Γιώργο Παρτσαλάκη, Θύμιο Καρακατσάνη, Βασίλη Τσιβιλίκα, Γιώργο Κωνσταντίνου , Νίκο Ξανθόπουλο-την εποχή που κυκλοφόρησε το βιβλίο του, Στράτο Τζώρτζογλου,  Αλέξανδρο Λιακόπουλο και Γιώργο Κοντογιάννη.  Τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ Νικήτα Τσακίρογλου αλλά και του Χοροθεάτρου Κωνσταντίνο Ρήγο.  Πολλούς υπουργούς , βουλευτές, νομάρχες και δημάρχους , επιστήμονες, ιστορικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, πνευματικούς, μητροπολίτες, ιερείς. Εξαίρετους μουσικούς και ερμηνευτές όπως το Νίκο Τουλιάτο , το Δημήτρη Μπάση, το Δημήτρη Νικολούδη, τον Γιώργο Καζαντζή, τη Μαριάννα Ευστρατίου . Μεγάλους αθλητές και προπονητές όπως την Αθανασία Τζουμελέκα, τη Βούλα Πατουλίδου και τον Πλούταρχο Σαρασλανίδη. Διατροφολόγους, συγγραφείς, γιατρούς, δικηγόρους και απλούς πολίτες."

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 5
" Είναι στιγμές που τα πρόσωπα και τα γεγονότα δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα ρεπορτάζ, μία συνέντευξη, μία αφήγηση. Έχουν ειδικό συμβολισμό και καταγράφονται στο μυαλό μας «παρασκηνιακά»…"
" ü     Το χαστούκι που «έφαγε» το 1992  από τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου, όταν για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 τον ρώτησε εάν υπάρχει ενδεχόμενο αποφυλάκισης των Απριλιανών."
" ü     Την πρώτη μου ενασχόληση με τα περιοδικά και τον έντυπο τύπο, που ήταν λόγω του πρώτου lifestyle περιοδικού της Θεσσαλονίκης BE COOL το 1993 . Με διευθύντρια τη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου και συνεργάτες τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου, τον Αντώνη Κανάκη,  το Σωτήρη Βακάρο και την Κάτια Παπαδοπούλου. Το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο των προσδοκιών μας."

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 6
" ü     Την ανεπανάληπτη εμφάνιση της Βάσια Τριφύλη το Μάιο του 2007 στην εκπομπή που κάναμε με τη Μελίνα . Εκτός του ότι δε μας άφησε να μιλήσουμε λόγω ταμπεραμέντου  , μπήκε ξανά μετά το τέλος της συνέντευξής της στο πλατό και ενώ ήμασταν στον αέρα είπε με τη χαρακτηριστική της φωνή: «Αγαπούλες μου που ν΄ αφήσω αυτές τις προσκλήσεις;»"




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος