Smiley face

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κυβέρνηση χωρις να λογιαριάζει το πολιτικό κόστος...



Του Γ. Θ. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ
π. προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις πρέπει να ελεγχθούν για απιστία εις βάρος του Δημοσίου, διότι αποδεδειγμένα, από καταβολής αυτού του κράτους, η δημόσια περιουσία δεν είναι γνωστή στο σύνολό της στις υπηρεσίες του άχρηστου, ανυπόφορου και σπάταλου κράτους, αλλά και αυτή που είναι γνωστή είναι αναξιοποίητη, καταπατημένη και χάνονται μεγάλα ποσά.


Πώς τέλος πάντων να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους να...

νοικιάζει τα δημόσια κτίρια, για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, πληρώνοντας αλόγιστα μισθώματα, όταν το ίδιο έχει κτίρια αχρησιμοποίητα και αραχνιασμένα, κυρίως στην Αθήνα.

Πολύ σωστή η ενέργεια του πρωθυπουργού να ζητήσει κατάλογο των ακινήτων του δημοσίου από κάθε υπουργό. Διότι απιστία σχετική με την υπηρεσία, με την ευρύτερη έννοια του όρου, είναι η απώλεια εσόδων του δημοσίου από τη μη αξιοποίηση των ακινήτων του.

Κατά συνέπεια, όταν ο κ. Τσίπρας απειλεί με φυλακίσεις αυτούς που θα αξιοποιήσουν τη δημόσια περιουσία, είναι επιεικώς εκτός θέματος και πρέπει να τον ρωτήσουν πόσα εκατομμύρια χάνει το δημόσιο από τη μη αξιοποίηση της περιουσίας για την οποία κόπτεται για λόγους μικροπολιτικούς και λαϊκίστικους.

Πέραν, όμως, από το ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει τρεις αντιπάλους: τους συνδικαλιστές, ορισμένους υπουργούς και τα κόμματα. Αυτοί οι τρεις παράγοντες αντιδρούν στις όποιες ενέργειες της κυβερνήσεως που έχουν ως περιεχόμενο τη συρρίκνωση του κράτους και την κατάργηση των όποιων άχρηστων οργανισμών, που κοστίζουν υπερβολικά χωρίς να προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό.

Πρέπει, όμως, να αντιληφθούν και οι τρεις αυτοί παράγοντες ότι στη χώρα θα γίνει ό,τι συμφέρει στους περισσότερους. Ενα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα στο δρόμο χωρίς ένα ευρώ και αντιδρούν οι εργαζόμενοι του δημοσίου όταν δεν απελύθη από αυτούς ούτε ένας, έστω κι αν υπέστησαν περικοπές στις αποδοχές τους.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να λειτουργεί σαν να είναι εκλεγμένη για μία και μοναδική τετραετία. Να μην υπολογίσει το κόστος. Εξάλλου και η έννοια αυτή αλλάζει σταδιακά στη συνείδηση του κόσμου, διότι στο μέλλον όποια κυβέρνηση θα ενεργεί κατά των συνδικαλιστών και του ιδίου κακού εαυτού της θα κερδίζει πόντους. Αυτό είναι βέβαιο.

Δημοσιευτηκε στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος