Smiley face

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πως δεν...καήκαμε!


Συνάντηση με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια ειχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα.

Κατά την συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της προστασίας του Σειχ Σου. Τον ενημέρωσε για τις εκτάσεις που κάηκαν από την τελευταία πυρκαγιά και τόνισε ότι η διατήρηση της βάσης των  Canadair στη Θεσσαλονίκη και οι ρίψεις που πραγματοποίησαν, αλλά και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέβαλαν στη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς και στον περιορισμό των καμένων εκτάσεων
.
Επίσης παρουσίασε στον κ. Δένδια το  πρόβλημα που υπάρχει με το σύστημα παρακολούθησης του Σειχ Σου  με κάμερες, το οποίο αν και έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι, δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για να ξεπεραστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας και να τεθούν σε λειτουργία οι κάμερες το συντομότερο δυνατό, καθώς θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός κατανόησε πλήρως την κρισιμότητα του θέματος και την ανάγκη να τεθούν οι κάμερες  σε λειτουργία την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, θα δρομολογήσει τη λύση του ζητήματος, όπως ανέφερε στον κ. Τζιτζικώστα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος