Smiley face

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Φόρος στο φόρο και... "κοιμηθήκαμε"



Κρατήστε στα χέρια σας τήν ανάλυση του λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας.
Στο ποσό που προκύπτει από το πακέτο, προστίθεται 15% τέλος κινητής τηλεφωνίας δηλαδή φόρος.

Γίνεται πρόσθεση τών υπηρεσιών με τόν φόρο και το ολικό ποσό πολλαπλασιάζεται με 23% ΦΠΑ. Δηλαδή μας ...κλέβουν με θράσος, με ανάλυση και με ομολογία της κλεψιάς πάνω στο έντυπο!

Επιβάλουν ΦΠΑ στόν φόρο (τέλος) κινητής τηλεφωνίας.

Ομως ειναι παρανομο να επιβάλλουν φόρο στο φόρο. Φανταστείτε να σας ερχόταν τα τέλη κυκλοφορίας και να είχαν ...ΦΠΑ!!!


Σύμφωνα με το άρθρο 2 του κώδικα Φόρου Προστιθεμένης Αξίας, αντικείμενό του είναι η πώληση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών. Όχι να βάζουμε ΦΠΑ επί του τέλους τηλεφωνίας!

Είναι παγκόσμιο φαινόμενο το κράτος να μας κλέβει επιβάλλοντας φόρο στο φόρο. Όπως μου έλεγε λογιστής που ασχολήθηκε - απο τους λιγους εδω και χρονια -  το 23% παράνομου φόρου επί του 15% του τζίρου κινητής τηλεφωνίας τα τελευταία 20 χρόνια, αντιστοιχεί σε 5,5 δις ευρώ!!!

Όλα κλεμένα από τις τσέπες μας και υπέρ του μεγαλύτερου "απατεώνα" δηλαδή του κράτους.

Ο ποινικός κώδικας προβλέπει με τα άρθρα 244 και 245 ποινές σε αυτούς που εισπράττουν φόρους που δέν οφείλονται. Ουτε ενας το... κυνήγησε;

Την κλεψιά του κράτους την αποδεχόμαστε. Σε αυτή τήν χώρα έχει δεκαετίες εκπαιδευτεί ο πολίτης να θεωρεί τήν καταπάτηση τών ατομικών δικαιωμάτων ώς φυσιολογική αφού του λένε πρωι μεσημερι και βραδυ οτι γίνεται για το δημοσιο συμφέρον!Λίγοι φαίνεται να γνωρίζουν, ότι δημόσιο συμφέρον είναι η υπεράσπιση του συνόλου τών ατομικών δικαιωμάτων...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος