Smiley face

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Θέλουν να κάψουν το Σέιχ Σου!




Τζιτζικώστας και άλλοι συναρμοδιοι συσκέφθηκαν σήμερα για τις ...οργανωμένες απόπειρες εμπρησμού στο δάσος του Σέιχ Σου κατά τον τελευταίο μήνα και συζητησαν τα έκτακτα μέτρα που θα πάρουν για την προστασία του δάσους!

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου για όλα τα τροχοφόρα οχήματα από τις 12.00 το βράδυ έως τις 7.00 το πρωί. Η
απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από σήμερα και θα εφαρμοστεί μέχρι και το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Εάν οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχιστούν ή εντοπιστούν εκ νέου απόπειρες εμπρησμών, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραταθεί για όσο χρειαστεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε δε οτι...



«Κάποιοι οργανωμένα προσπαθούν να κάψουν το Σέιχ Σου. Έχουμε στοιχεία ότι οι απόπειρες εμπρησμών που παρατηρούνται μετά την πυρκαγιά της 14ης Ιουλίου δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε μεμονωμένες και για το λόγο αυτό είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε έκτακτα μέτρα φύλαξης του δάσους έως το τέλος της ΔΕΘ, που συμπίπτει περίπου με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Αποφασίσαμε την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα τροχοφόρα οχήματα καθημερινά κατά τις βραδινές ώρες, την ενισχυμένη παρουσία δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δασαρχείου, των υπηρεσιών των δήμων και των δημοτικών αστυνόμων, όπως επίσης και την εντονότερη παρουσία και επιφυλακή όλων των εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν την προσπάθεια φύλαξης του δάσους της Θεσσαλονίκης.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση οχημάτων μέσα στο δάσος, να συγκρατούν τις πινακίδες των αυτοκινήτων αυτών και να απευθύνονται άμεσα στην αστυνομία. Δε θέλουμε να επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει το δάσος της Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία, αρχών και φορέων αλλά και τη βοήθεια των πολιτών, μπορούμε να το πετύχουμε».

Αυτοί ειναι αρμόδιοι και συναρμόδιοι...

Στο έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας Κώστας Πάλλας, ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μ. Τζόλας, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Δημήτρης Ζάχος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος Αντ. Αβραμίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Κ. Κοκολάκης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, Ν. Ψαλτόπουλος, , εκπρόσωποι των Διοικητών Αστυνομίας, Γ’ Σώματος Στρατού και του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπρόσωποι του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, του Ναυτικού, του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου, της ΤΕΔΚ, της Υ.Π.Α., εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος