Smiley face

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ας βάλουν το χεράκι τους. για το μετρό.. εξωγήινοι!


Τώρα μας λένε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο σε λίγα χρόνια, ενώ οι αρχικές εξαγγελίες και τα πρώτα χρονοδιαγράμματα ήταν για να παραδοθεί αυτές τις... μέρες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον περασμένο Μάρτιο οι δύο μετροπόντικες είναι θαμμένοι στο έδαφος της Ανάληψης, αφού δεν υπάρχουν μέτωπα για να δουλέψουν. 

Γραφειοκρατικές αστοχίες, καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις, προβληματικές μελέτες, αρχαιολογικές έρευνες, μερικοί από τους λόγους των καθυστερήσεων, και αν τα συνδυάσετε με την έλλειψη κονδυλίων, η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ-Impregilo-Ansaldo-Seli, δηλώνει προσδοκώμενο χρόνο το

…2017.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σταθμός της Ανάληψης όπου οι τοίχοι του σταθμού ακουμπούν στα μπαλκόνια των γύρω διαμερισμάτων και θα πρέπει να… «ξυριστούν» αλλά και ο σταθμός Βούλγαρη που χωροθετήθηκε επάνω σε… ρήγμα, με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακινηθεί κατά 60 μέτρα!

Έτσι μετά απ όλα αυτά βρίσκω αρκετά αισιόδοξη την κοινοπραξία. Με τις υπάρχουσες συνθήκες περιμένω να κόψω εισιτήριο το 2020 – γεροί να μαστε - και βλέπουμε.

Είκοσι χρόνια από τον 21ο αιώνα και μερικά από τον προηγούμενο, για ένα μετρό; Δεν θα σας θυμίσω ότι στην Αθήνα κατασκεύασαν δεκαπλάσιες σήραγγες και σταθμούς σε 2-3 χρόνια, ίσως γιατί κάποιοι θα πουν, χρόνια χωρίς κρίση, είχαμε και τους Ολυμπιακούς αγώνες κτλ κτλ.

Θα σας  θέσω μόνο την ιστορική πραγματικότητα ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, ορισμένες εκ των πυραμίδων τους,  τις έκτισαν πριν από  4000 χρόνια σε λιγότερο από 25 χρόνια με τα …χέρια! Εκτός βεβαια κι αν πιστέψουμε οτι τα χέρια ήταν... εξωγήινων!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος