Smiley face

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

"Είδηση" που κάνει το γύρο του διαδικτύου αλλά δεν μπόρεσα να την επιβεβαιώσω...



Βόμβα βάζει η Σερβία στο τραπεζικό κατεστημένο δημιουργώντας νέα ανατρεπτικά δεδομένα, με νόμο που ορίζει πως οι τράπεζες θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για το όφελος της χώρας και των πολιτών!

Αναλυτικότερα, οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!


Ο νόμος - βόμβα που ψήφισε η Σέρβικη Βουλή είναι και η πρώτη ανατρεπτική κίνηση - απάντηση στην Ευρώπη απέναντι στην Τραπεζική "Αυτοκρατορία". Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!

Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι αποτελεί ένα τεράστιο αγκάθι, καθώς η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία.
Μάλιστα, παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, Ντέγιαν Soskic, αν και η θητεία του έληγε το 2016!

Ακόμη και το ΔΝΤ αναγκάστηκε να εκφραστεί δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ιβίτσα Ντάτσιτς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα δημοσιεύματα του ύφους "Ανήσυχη η Δύση για τις εξελίξεις στη Σερβία" δίνουν και παίρνουν. Άλλωστε είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!

πηγή madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος