Smiley face

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Οι τουρίστες ήταν ...Λίβυοι τραυματίες!


Ακόμη εναν εκπροσωπο της Θεσσαλονικης ειδε στο γραφείο της η Υπουργός τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Αυτη τη φορά συζητησε τα θεματα της πολης με τον
βουλευτή Κ. Γκουλέκα και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιου Λιάσκου. 



Ο βουλευτής και αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μπουτάρη, παρουσίασε πρόσφατο έγγραφο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το οποίο οι πρώτοι σε αριθμό αλλοδαποί «τουρίστες» της Θεσσαλονίκης είναι φέτος οι… Λίβυοι τραυματίες!

Θέμα της συζήτησης υπήρξε και η διακοπή πολλών πτήσεων από και προς την Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της προνομιακής μεταχείρισης μίας ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας από τον δήμαρχο της πόλης, και η πρωτοφανής χαμηλή κίνηση που παρουσιάζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο βουλευτής επανέφερε και τις προτάσεις του για αναβάθμιση των αρχαιολογικών και τουριστικών χώρων της πόλης και την τοποθέτηση infokiosks σε κεντρικά τουριστικά σημεία, όπως το αεροδρόμιο, ο λιμένας, ο σιδηροδρομικός σταθμός, η πλατεία Αριστοτέλους κ.α.

Η Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, με τη σειρά της, υπογράμμισε την άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου για ανάδειξη και αναβάθμιση πολλών μνημείων πολιτισμού και αρχαιολογικών χώρων της πόλης καθώς και την ευρύτερη ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής εικόνας της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, εκδήλωσε την πρόθεση της να επισκεφθεί σύντομα την Θεσσαλονίκη και να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς για μια σειρά δράσεων με σκοπό την τουριστική ενίσχυση και προβολή της πόλης.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του ο Κ.Γκιουλέκας υπογράμμισε ότι:
«Εμείς, ως δημοτική παράταξη, έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης του πολιτισμού και αναβάθμισης του τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Και στο πρόγραμμά μας και σε διάφορες παρεμβάσεις που έχουμε κάνει. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επισκέψεις στα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για την Θεσσαλονίκη. Ειδικά σε αυτούς τους τομείς που η Θεσσαλονίκη έχει ασύγκριτα πλεονεκτήματα. Δυστυχώς, θα έχουμε πολύ περισσότερη όταν η σημερινή διοίκηση αποχωρήσει από τον Δήμο, αφού σε πολλούς τομείς αντί να προσθέτει αφαιρεί.
Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες του Γιάννη Μπουτάρη ότι θα κάνει την Θεσσαλονίκη τουριστικό προορισμό πρώτης γραμμής, το μόνο που έχει καταφέρει έως σήμερα, έχοντας εξαντλήσει περίπου 20 μήνες διοίκησης, είναι να ζημιώνει την πόλη με την αδράνεια και την αδιαφορία του.

Αφού κατάφερε να κάνει την Θεσσαλονίκη την πιο βρώμικη και πιο σκοτεινή πόλη, σήμερα κατάφερε να την κάνει και πιο φτωχή τουριστικά από ποτέ, με τους Λίβυους… τραυματίες, όπως προαναφέρθηκε, να αποτελούν τους πρώτους αριθμητικά «τουρίστες» της πόλης, οι οποίοι, μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, άφησαν απλήρωτους λογαριασμούς στα ξενοδοχεία που διέμειναν.

Και η διακοπή πολλών αεροπορικών συνδέσεων με την πόλη ήταν αποτέλεσμα της προνομιακής μεταχείρισης του Γιάννη Μπουτάρη, ως Προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολή της Θεσσαλονίκης, προς μία ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, η οποία, μάλιστα, τώρα απειλεί να αποχωρήσει και αυτή αφού δεν της καταβλήθηκαν τα συμφωνηθέντα ποσά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος