Smiley face

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

"Βραχιολάκια" οικονομίας και ...αστυνομίας!

Σήμερα σε τηλεοπτικη συνεντευξη  (mega) ο Υπουργός δικαιοσύνης κ Ρουπακιώτης εξήγγειλε δυο...καινοτόμα μέτρα. Το "βραχιολάκι" για το οποίο εγραφα προχθές καθως και για τις ποινές κοινωνικής εργασίας σε μη ποινικά αδικήματα!(http://melinakarapanagiotidou.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8720.html)

Ο υπουργός παρουσίασε ως καινοτόμα τα μέτρα, ισως γιατί  στην τριτοκοσμική Ελλαδα, ο κακοποιός παίρνει άδεια και δεν ξαναγυρνά ενω ο μικροαπατεώνας δεν μπορεί ουτε να ανασάνει! Το "βραχιολακι" λοιπόν μπορεί να αντικαταστήσει την εμφανιση του "κρατουμενου" κάθε δεκαπενθημερο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής (του) οπως συμβαίνει χρονια τωρα σε προσωρινά ελεύθερους με βαριές κατηγορίες στις ΗΠΑ.

Η αλήθεια ειναι οτι κάποτε ήταν πανάκριβο, αλλά σήμερα όλα τα σκάφη και οι βάρκες αναψυχής διαθέτουν ένα μικρό GPS σε περίπτωση κλοπής, κόστους 100-200 ευρώ! Θα μου πείτε, δεν θα μπορούσε πχ ο  Μαζιώτης - που την έκανε Λούης-  να το βγάλει και να εξαφανιστεί όπως και τελικά εγινε; Δεν είναι εύκολο. Το ατσάλινο αυτό βραχιόλι είναι από πανίσχυρο κράμα, όμως και να το κατάφερνε, σε δευτερόλεπτα θα σήμαινε συναγερμός στο κεντρικό σέρβερ της ΕΛΑΣ, "κρατώντας" την τελευταία του θέση!

Και μεχρι να γίνουν ολα αυτά ή εστω μερικά απ αυτά, δεν θα σταματήσω να λέω ότι η δημόσια διοίκηση οφείλει να εξελιχθεί, τοσο υπερ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οσο και υπερ του σεβασμού των χρημάτων των φορολογουμενων που δεν εχουν για πεταμα σε υπερωρίες, ερευνες, βενζίνες περιπολικών κτλ κτλ ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος