Smiley face

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Με το "BAVARIA" δίπλα δίπλα...

.




Προχθές με πήγαν "ημερήσια" με ιστιοπλοϊκό σκάφος! 

Στον όρμο της Παναγιάς, στη Βουρβουρού, όπου δέσαμε για να προστατευτούμε από ένα δυνατό μαΐστρο ( ΒΔ άνεμος) - όπως μου ΄πε ο καπετάνιος Κτιστάκης - εμφανίστηκε ένα...


ακόμη ιστιοπλοϊκό με πλήρωμα, όχι τόσο έμπειρο και γι αυτό χρειάσθηκε να το βοηθήσουμε για να πρυμνοδετήσει! (ελπίζω να το λέω σωστά…)


Ήταν μία εξαμελής οικογένεια Γερμανών τουριστών που απολάμβανε την εκδρομή της, στον ήλιο της χώρας μας.

Σε λίγο συνειδητοποίησα ότι το νοικιασμένο ...ελληνικό σκάφος τους, αυτό που χρησιμοποιούσαν στις θάλασσες μας, ήταν τύπου ...BAVARIA 46 cruiser! Μετά από ώρα, τους είδα να κουβαλούν προμήθειες, τρόφιμα και αναψυκτικά, σε σακούλες από το κοντινό... LIDL! Στη συνέχεα μας φώναξαν για να πιούμε μερικές… γερμανικές μπύρες, όπως κι έγινε…

Τότε ήταν που συνειδητοποίησα και είπα στην παρέα, σε άψογα ελληνικά!

«Μα αυτοί οι τουρίστες πρέπει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους εδώ… Μάλλον εμείς είμαστε για...τουρισμό! Εδώ και χρόνια διαπιστώνουν με τα ματάκια τους (βλέποντας και τις μερσεντές και τις BMW στους ελληνικούς  δρόμους) ότι είμαστε οι καλύτεροι των πελατών τους, για ψυχαγωγία και για καθημερινότητα! Άσε που ακόμη και τα ενοικιαζόμενα σκάφη μας, δικά τους είναι…» 

Άργησα αλλά κατάλαβα γιατί "Ich fühle mich wirklich wie zu Hause"  δηλαδή γιατί αισθάνονται σαν στο σπίτι τους και εμείς - που πια δεν παράγουμε ουτε καν λαχανικά - ως… φιλοξενούμενοι!



* Μεταφράζεται  "Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου", αν κάνω λάθος διορθώστε με..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος