Smiley face

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Silver Alert...


Προσοχή χάθηκαν νοσοκομειακοί γιατροί στην Σέρρες…
Tης Χριστίνας Αβδελά
(Δημοσιογράφος και μελος της ΕΣΗΕΜ-Θ)

Αρρωστήσατε και χρειάζεστε νοσοκομειακή περίθαλψη στο Νομό Σερρών; Ετοιμαστείτε για μια μοναδική εμπειρία στο «Σαν Τροπέ» το μοναδικό νοσοκομείο του υπέροχου αυτού νομού. Αν κάνετε πάλι το λάθος να πάτε...
Κυριακή περαστικά εκ των προτέρων. Οι κενές θέσεις των εφημεριών καλύπτονται με εισαγγελική απόφαση από γιατρούς των Κέντρων Υγείας του Νομού καθώς οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου από τις 16-7 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Ασθενής με ιστορικό εγκεφαλικού βρέθηκε στα επείγοντα ιατρεία την περασμένη Κυριακή στην υποδοχή περίμενε υπομονετικά την σειρά του χωρίς να γίνει αξιολόγηση από γιατρό. 15 λεπτά αργότερα βρέθηκε κρεβάτι και εξετάστηκε από γενική γιατρό καθώς οι νευρολόγοι έρχονται μόνο σε επείγοντα περιστατικά. Συμπέρασμα αν έχεις πάθει εγκεφαλικό, έμφραγμα ή κάτι σοβαρό πρέπει να είσαι υπομονετικός ασθενής και να «αντέξεις» μέχρι να έρθει ο ειδικευόμενος γιατρός που βρίσκεται εντός νομού Σερρών.

Φυσικά στα εγκεφαλικά σου κάνουν αξονική για να μπορούν να σου δώσουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Την πάτησες ο αξονικός τομογράφος δεν εφημερεύει τις αργίες και στις 6 και 7 του μηνός οι γιατροί των Σερρών απεργούν. Όπως καταλαβαίνεται μαζί με τον ασθενή κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό και οι συνοδοί όταν το νοσηλευτικό προσωπικό τους ενημέρωσε ότι υπάρχουν και άλλοι ασθενείς με εγκεφαλικό που δεν έχουν υποβληθεί σε αξονική . Μονο επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται οι υπόλοιποι από Δευτέρα. Όλα αυτά κάτω από τους ήχους του τραγουδιού «Σαν Τροπε» και «Σπίτι Γκονζάλες» τουλάχιστον οι υπάλληλοι του νοσοκομείου φροντίζουν να ψυχαγωγούν τους ασθενείς.

Άλλωστε οι νοσοκομειακοί γιατροί με ανακοινώσεις τους στα ΜΜΕ κάνουν λόγω για στοχευόμενη υποβάθμιση του Εθνικού συστήματος Υγείας. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά «Απεργούμε και απαιτούμε την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου Σερρών ώστε να μην είμαστε επικίνδυνοι για τους ασθενείς και τους εαυτούς μας. Ζητούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του 1ου εξαμήνου του 2012» .

Οι γιατροί προειδοποιούν τους ασθενείς και ζητούν την κατανόηση τους με δίκαια αιτήματα. Αλήθεια τι κατανόηση μπορείς να ζητήσεις από έναν άνθρωπο που υποφέρει. Στην αναζήτηση των ευθυνών και στην κόντρα του Υπουργείου Υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς τα «Θύματα» είναι οι ασθενείς. Και να σκεφτεί κανείς πως οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων επέλεξαν να παρουσιάσουν στην τελετή έναρξης το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας τους, Νιώθουν υπερήφανοι γι αυτό .

Εσείς πως νιώθετε για το δικό μας σύστημα Υγείας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος