Smiley face

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

"Χασούρα" απο το... πουθενά!


Κάτι τέτοια δεν μου αρέσουν, είτε πρόκειται για παιχνίδια αδιαφάνειας είτε για σκέτη ανοησία…
Η μετοχή του (υπό ιδιωτικοποίηση) ΟΠΑΠ κατέρρευσε χθες Τετάρτη 19-9-2012 γιατί ανακοινώθηκε η φορολόγηση του με 30% στα μικτά έσοδά του!
Κι ενώ έχουμε μία πολύφερνη νύφη και οι γαμπροί - αγοραστές περιμένουν ουρά, η αποτίμηση του οργανισμού ...μειώθηκε, έτσι στα ξαφνικά, κατά… 1 δις!
Δηλαδή μόνοι μας απαξιώνουμε την χρηματιστηριακή αξία toυ προιοντος που θα πουλήσουμε, ανακοινώνοντας υψηλή φορολόγηση; Δε θα μπορούσε αυτό να γίνει αργότερα;
Επιπλέον "βουίζει όλη η αγορά" ότι υπάρχει διεθνές φαντς που είναι σταθερά πωλητής του ΟΠΑΠ, εδώ και καιρό σαν να είχε εσωτερική πληροφόρηση με το νι και με το σίγμα!
Ετσι από την προηγούμενη Παρασκευή η αξία του ΟΠΑΠ μειώθηκε… 40% και αντιμετωπίζουμε και οργισμένες αντιδράσεις από ξένους θεσμικούς επενδυτές που χάνουν τα χρήματά τους!
Την ίδια ωρα, η διοίκηση του χρηματιστηρίου δεν είχε τα αντανακλαστικά να σταματήσει την διαπραγμάτευση από το ταμπλό έως ότου ξεκαθαρίσει την θέση του το οικονομικό επιτελείο.
Και να φαντασθείς οτι εγω που τα λέω αυτά, δεν σκαμπάζω απο οικονομικά μεγέθη και χρηματιστήρια, αλλά απ αυτά που διαβάζω και παρακολουθώ πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση στα χρονικά που ανακοινώθηκε ιδιωτικοποίηση εταιρίας και η αποτίμησή της μειώθηκε σχεδόν στο μισό!
Σε εποχή που εχουμε φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης και κυριολεκτικά λιμοκτονούμε για να βρούμε ισοδύναμα μέτρα, με μειώσεις μισθών 2-3 δις, δεν το χωρά το μυαλό μου οτι έρχεται μία... ανακοίνωση και πετάει από το παράθυρο 1 δις ευρώ του Ελληνικού λαού!
Δεν ξέρω τί είναι χειρότερο. Να υπάρχει χρηματιστηριακό παιχνίδι και απιστία οικονομικών παραγόντων ή απλά μία ερασιτεχνία και κακοδιαχείριση ηλιθίων;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος