Smiley face

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων απο το Δήμο Μπουτάρη!


Είναι ανεξήγητη η εχθρότητα που επιδεικνύει ο Μπουτάρης  στους νόμιμους μικρομεσαίους. Αυτούς που πληρώνουν ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές και διατηρούν – με θυσίες - θέσεις εργασίας.

Ακόμη θυμάμαι εκείνη τη μέρα που είχε παραδεχθεί δημόσια, σε ακροατήριο εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου και  σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι βοηθά που και που τους …«μαυρούκους» μικροπωλητές ψωνίζοντας μερικά πράγματα για να τους βοηθήσει!

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να τεκμηριώσω – μετά απ αυτό – την άποψη μου ότι έχουμε δήμαρχο που εφαρμόζει όπου και όποτε θέλει τη νομιμότητα (Βαλαωρίτου, διπλοπαρκάρισμα, κλήσεις, πρόστιμα…) ενώ την ίδια ώρα «καλύπτει»  παράνομους (μη έναρξη επαγγέλματος, μη τήρηση βιβλίων στοιχείων, μη απόδοση ΦΠΑ κτλ) που κάνουν παραεμπόριο και ενίοτε τους ...ενισχύει κιόλας! 

Τις προάλλες βρέθηκα μάρτυρας ενός ακόμη περιστατικού, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Σαλαμίνος, όπου ποδηλάτες της δημοτικής αστυνομίας αφαιρούσαν μανιωδώς πινακίδες. Περίοικοι εξοργισμένοι ανταπαντούσαν ότι στο απέναντι πεζοδρόμιο γίνεται πάρτι παρανομιών με αλλοδαπούς και μαλιστα μέρα μεσημέρι και ουτε γυρνούν να τους κοιτάξουν!

Άλλο παράδειγμα στην συμβολή Πολυτεχνείου και Δωδεκανήσου μπροστά στην Εμπορική τράπεζα,  απέναντι από δύο ξενοδοχεία(Μεντιτερανέ και Άστορ) ζητιάνος αλλοδαπός ενοχλεί  αυτοκίνητα, πίνει στο πεζοδρόμιο και ασχημονεί σε βάρος περαστικών και παρά τις καταγγελίες κανείς δεν του έχει «κόψει πρόστιμο»

Στο μεταξύ, τα σκουπίδια στους δρόμους παραμένουν, το κέντρο ζέχνει από τη βρώμα και ενώ τα προβλήματα των δημοτών πολλαπλασιάζονται εν μέσω οικονομικής κρίσης ο δήμος Μπουτάρη εχει μετατραπεί σε έναν ακόμη «εχθρό»!

Και καλά όλα αυτά, αρχίζω και τα συνηθίζω δυο χρονια τώρα που υποτίθεται θα αλλαζε προς το καλύτερο το Δήμο Παπαγεωργόπουλου. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι η απροθυμία του να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί πολιτιστικά και τουριστικά την απελευθέρωση των 100 χρόνων. Αντιμετώπισε με "εχθρότητα" το ιστορικό γεγονός!  Σε σημείο που με κάνει να αναρωτιέμαι αν έχουν βάση οι εδώ και καιρό εναντίον του "κορόνες"  περί φιλοεβραισμού- φιλοτουρκισμου και αδιαφορίας για τον Ελληνισμό!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος