Smiley face

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η... ευχή 10 Θεσσαλονικέων για τη ΔΕΘ!

"Να μείνει η πόλη ανοιχτή στα εγκαίνια της έκθεσης"

Σε λίγες ημέρες η Θεσσαλονίκη θα ζήσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης του 2012 που θεωρείται, έστω τυπικά και θεωρητικά, η "μέρα του Βορρά".

Δυστυχώς, και σε άκρα αντίθεση με την δημοκρατική παράδοση της πόλης, οι Θεσσαλονικείς υφίστανται μια απαράδεκτη απομείωση των δικαιωμάτων τους, μέσα από περιορισμούς, υποτιθέμενα μέτρα ασφαλείας και αφόρητες δυσκολίες στην κίνηση των πολιτών.Ολες οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές και πολυπληθείς, ενώ όπου σημειώνονται επεισόδια, αυτά, κατά παράξενη σύμπτωση,συμβαίνουν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, περισσότερο σαν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ομάδες που αισθάνονται πως υπάρχουν μέσα από έναν αυτοματικό ακτιβισμό.

Η πόλη πεθαίνει. Η αγορά φθίνει. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αστέγων, πεινασμένων, κυνηγημένων και πολιτικα απελπισμένων ανθρώπων.

Η πόλη να μείνει ανοιχτή. Εκτός κι αν το Κράτος ή ό,τι υποτίθεται ότι εκπροσωπεί η παρουσία του στην πόλη,περιμένει την επόμενη μέρα να καλυφθεί με πρωτοσέλιδα βίας και τεχνητής έξαρσης επεισοδίων.

Ακόμη και ένα ευρώ αν λείψει απο την Αγορά της Θεσσαλονίκης, αν οι πολιτες της δεν αισθανθουν έστω τα ερείπια μιας παλιάς, μεγάλης γιορτής,φοβόμαστε ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που διαμαρτυρόμαστε με κοσμιότητα και επίκληση στον ανθρωπισμό της Διοίκησης και στα όποια δημοκρατικα μας κεκτημένα.

Η μαζική διαμαρτυρία για τις πολιτικές που μας έχουν απελπίσει,είναι υποχρέωσή μας και όχι δικαίωμα.Το Κράτος... ας φροντίσει για την ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς να ξεχωρίζει Ινδιάνους και καουμπόηδες."



Γιάννης           Ανδρουλάκης              δικηγόρος                          
Γιάννης           Ζαχόπουλος               ηλεκτρ. μηχανικός
Πάνος            Ζέρβας                   οδοντίατρος                                      
Πάνος            Θεοδωρίδης              συγγραφέας                                      
Χρήστος          Μάτης                    δημοσιογράφος                                
Λούση            Μεϊμαρίδου                οδοντίατρος                                      
Ιωάννης          Παπαπανάγου             καθηγητής Ακαδημίας Εμπ.ναυτικού
Χρήστος          Παπαστεργίου             Πρόεδρος Ένωσης Νοσ.Γιατρών  
Κώστας           Χρυσόγονος               καθηγητής ΑΕΙ                                
Έλλη              Χρυσίδου                 ζωγράφος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος