Smiley face

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ναι πιστεύω σε συνωμοσίες...

Στο twitter ειχα μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για τη μη...απόδοση επιχειρηματικότητας. 


Ρωτηθηκα ευθέως απο τον VassilisKapsis@ για το αν γνωρίζω επιχειρηματία που θα επενδυε στον τοπο μας και απαντησα "σιγά μην επενδύσει με τόσα προσκόμματα, οπως γραφειοκρατία, φορολογική ανασφαλεια κτλ κτλ" 

Κι όμως, σχολιασε ο VassilisKapsis‏@ "Υπάρχει fast truck..." υπάρχουν άλλοι λογοι  οπως "το ROI -return of investment".

Το ψαξα λιγο, ρώτησα και ενα φίλο του επιμελητηρίου ο οποιος συμφωνησε μαζί μου, τα προσκόμματα ειναι ανυπέρβλητα. 

Στην Θεσσαλονίκη δε υπάρχει μία εταιρία στη Σίνδο, αν δεν κάνω λαθος ονομαζεται BODY με ιδιοκτήτες χαμηλών τόνων που ειναι κερδοφόρα παραγοντας και εξάγοντας μπογιές αυτοκινήτων.

Το δε 30% των γερμανικών αυτοκινήτων BMW, μερσεντές, άουντι, είναι βαμμένα με μπογιές που παράγονται στη Θεσσαλονίκη, σ αυτή την εταιρεία!

Η ΛΑΡΚΟ είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος αλλά ζημιογόνα γιατί είναι ΔΕΚΟ και έχει υπεράριθμους υπαλλήλους.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι αποδοτικός, αλλά πνίγεται από το δημόσιο και την σοβιετικού τύπου νοοτροπία μας. 

Και σ αυτό καταλήγω ξανά και ξανά,  ψαχνοντας και συζητώντας: Ευνούχισαν την αποτελεσματικότητά μας με την  ιδεολογία της Αριστεράς και τον κρατισμό που μας επιβλήθηκε ώστε να μην προκόψουμε! (Ναι πιστευω στις συνωμοσίες)

Έτσι απαλλάχθηκαν από το δαιμόνιο της φυλής και μας μετέτρεψαν σε δημόσιους υπαλλήλους ή σε άτομα με ονειρο να γίνουμε δημόσιοι υπαλληλοι!


Σημείωση: Παρακολούθησα το αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή στη δημόσια (κρατική) τηλεόραση κι ακόμη και υστερα απ αυτό κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα. 

"Οι Έλληνες ήμασταν και αποκτήσαμε. Τώρα που δεν είμαστε, χαμένοι βγαίνουμε…"

1h


 Μελίνα, έχεις 1 εκατ. Θέλεις να το επενδύσεις. Θα πας εκεί που η επένδυση σου επιστρέφει κερδοφορία σε 1 χρόνο ή σε 5;
 Επειδή γνωρίζω σε διαβεβαιώ Μελίνα ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ τα προσκόμματα! (Υπάρχει fast truck)...Αλλά το ROI (return of investment).

 συμφωνω, ουτε θα υπαρξει στο μελλον αν δεν βαλουμε μυαλο! 
2h
 θάθελα νάξερα έναν Ελληνα επενδυτή που να θέλει να επεκτείνει ή να ανοίξει εργοστάσιο με δικά του λεφτά, και τότε ΣΥΜΦΩΝΩ!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος