Smiley face

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τι έκανε ο Μπουτάρης (το 2011)...


O απολογισμός Μπουτάρη για το 2011 έχει (επίσης) πολλά...τούρκικα!
Μπείτε και δείτε
http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DimosThessalonikis
http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/Dioikisi/DimThess-Apologismos2011.pdf
Ακόμη:
Τα πάρκα και οι αναπλάσεις του...Παπαγεωργόπουλου (απο το κοινοτικό προγραμμα που ετρεχε η πρωην διοικηση) συνεχίζονται και κάποτε θα ολοκληρωθούν!
Στο εισαγωγικό του δε σημείωμα ο Δήμαρχος επισημαίνει(και υποστηρίζει):
Αγαπητοί και Αγαπητές Συμπολίτες,
Η πρώτη χρονιά της θητείας της νέας Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει ήδη ολοκληρωθεί προ πολλού. Στα χέρια σας κρατάτε τον τόμο όπου αποτυπώνονται όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια του 2011.
Ξεφυλλίζοντας τον τόμο αυτόν θα διαβάσετε για την προσπάθεια του εξορθολογισμού της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο όχι απλώς του απαραίτητου νοικοκυρέματος λόγω του μεγάλου οικονομικού σκανδάλου της υπεξαίρεσης από το ταμείο του Δήμου, αλλά και της οικονονομικής κρίσης που μαστίζει τόσο την Ελλάδα όσο και τις χώρες του Νότου της Ευρωζώνης, καταστάσεις που έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.
Θα δείτε τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του τομέα Καθαριότητας, που είχε καταρρεύσει και λειτουργούσε με αδιαφανή, κοστοβόρο και αντιπαραγωγικό τρόπο, χρεώνοντας, ωστόσο, υπέρογκα δημοτικά τέλη στους δημότες, την προσπάθεια για την ανάταξη του Αστικού Περιβάλλοντος, την επιχείρηση επανάκτησης του Δημόσιου Χώρου από τα ιδιωτικά συμφέροντα που τον είχαν καταπατήσει – και δυστυχώς συνεχίζουν να το πράττουν – υπό την ανοχή, την αδιαφορία, αν όχι και την σκέπη των προηγούμενων αρχόντων του τόπου, στο βωμό των πελατειακών σχέσεων και των μικροσυντεχνιακών συμφερόντων, αλλά και την έμφαση που δώσαμε σε ενέργειες που αφορούν θέματα καλύτερης οργάνωσης καθώς και αλλαγής νοοτροπίας, η οποία αποτέλεσε προεκλογική μας δέσμευση, στον αντίποδα των μεγάλων έργων βιτρίνας.
Στον τόμο αυτόν ξεδιπλώνεται, ακόμη, η προσπάθεια να έρθουν στο προσκήνιο οι νέοι της πόλης, οι δημιουργικές δυνάμεις που γεμάτες φαντασία και δυναμισμό είναι εκείνες που μπορούν να βγάλουν τη Θεσσαλονίκη από το τέλμα, να της δώσουν νέα ώθηση και τελικά να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες τους στα χέρια τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα το δικό τους μέλλον και το μέλλον της πόλης.
Αλλά και η επιχείρηση αναζωογόνησης της πολιτιστι- κής παραγωγής της Θεσσαλονίκης, μέσα από μια νέα προσέγγιση στα πολιτιστικά δρώμενα και τις δημιουργικές ομάδες. Θα διαβάσετε, επίσης, και θα αντιληφθείτε την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για όλες τις βαλλόμενες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που στη σκιά της οικονομικής κρίσης, αυξάνονται και γίνονται ολοένα και πιο πολυπληθείς. Αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε και προεκλογική μας υπόσχεση, στο πλαίσιο του διαρκώς επιδεινούμενου οικονομικού περιβάλλοντος. Η δημόσια παρέμβασή μου στα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης δικαιολογείται όχι μόνο από τη φιλοδοξία, τα Ανώτατα και Ανώτερα ιδρύματα και κολλέγια της πόλης, δημόσια και ιδιωτικά, να είναι στην πρώτη γραμμή διεθνώς, αλλά και από το γεγονός ότι στην πόλη ζούνε πάνω από 120.000 σπουδαστές.
Έχουμε υποχρέωση σ’ αυτά τα παιδιά να δείξουμε κι εμείς, παράλληλα με τους πανεπιστημιακούς δασκάλους τους, έναν δρόμο που θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν τη συνείδηση του πολίτη που σκέφτεται, συμμετέχει και «μαθαίνει» απ’ τη ζωή της πόλης.
Ως νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της νέας Διοίκησης του Δήμου, είπα κατ’ επανάληψη πως με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» στο τιμόνι του Δήμου, τη δημοτική παράταξη που γεννήθηκε από τους κόλπους της κοινωνίας των πολιτών, και όχι από το κομματικό σύστημα, η Θεσσαλονίκη θ’ αλλάξει σελίδα. Σας μίλησα και θα μιλάω για μια Θεσσαλονίκη που επιτέλους δεν φοβάται να φέρει στην επιφάνεια το πολυπολιτισμικό παρελθόν της και να το αξιοποιήσει για να ξαναδημιουργήσει την ταυτότητά της και να μπορέσει έτσι να προσελκύσει επισκέπτες, επενδύσεις και διεθνές ενδιαφέρον. Σας μίλησα και σας μιλάω για μια Θεσσαλονίκη που δεν χρειάζεται την πρωτοβουλία της Κεντρικής Διοίκησης για να αλλάξει τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν όχι μόνο την ίδια, αλλά τη χώρα ολόκληρη, παρά μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα των εξελίξεων, δίνοντας η ίδια το παράδειγμα ενός διαφορετικού μοντέλου διοίκησης, ανάπτυξης και λειτουργίας.
Σας μίλησα και μιλάω για μια Θεσσαλονίκη που διαθέτει το δυναμικό για να πάει μπροστά, χωρίς να βουλιάξει αμαχητί στο βούρκο της αδράνειας που απειλεί όλη τη χώρα, μια Θεσσαλονίκη που αξιοποιεί αυτό το δυναμικό αντί να το παραχώνει και να του φέρνει εμπόδια, χάρη σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που ανοίγει δρόμους για τις δημιουργικές δυνάμεις ώστε εκείνες να κάνουν όλα όσα απαιτούνται για μια πορεία προς το μέλλον.
Συμπολίτες, Για όλα αυτά δουλεύουμε ως νέα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ίσως όχι με τους ρυθμούς που θα περιμένατε ή που θα θέλατε ή που και εμείς οι ίδιοι θα θέλαμε – οι αρρυθμίες, τα προσκόμματα και οι αγκυλώσεις στην δημόσια διοίκηση έχουν ενταθεί αντί να περιορίζονται, και όχι μόνον εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας, αλλά επίσης διότι κάθε προσπάθεια για αλλαγές συναντά μια φυσική αντίδραση – όμως επιμένουμε με αμείωτη επιμονή και αταλάντευτη δέσμευση σε όλα αυτά τα όνειρα που έχουμε μοιραστεί για την Θεσσαλονίκη, την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής που προσδοκούμε. Για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη.
Από εσάς, όμως, έχω μια απαίτηση: ζητώ την ενεργό συμμετοχή σας, την ευαισθητοποίησή σας και την κινητοποίησή σας για κάθε τομέα της καθημερινότητας και της λειτουργίας της πόλης. Γιατί χωρίς τη συμμετοχή σας, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνον όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την πορεία της πόλης μας και να την βάλουμε επιτέλους στη σωστή ρότα."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος