Smiley face

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Και ο Χίτλερ μέλος της Βουλής ήταν...


Γράφει ο Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος /gkessopoulos@gmail.com
Θέμα νομιμότητας της Χρυσής Αυγής έθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως και ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν κάποτε και αυτός μέλος της γερμανικής βουλής. Ο πρώην υπουργός πρότεινε να κηρυχθούν εκτός νόμου τόσο η Χρυσή Αυγή αλλά και όσοι αμφισβητούν με τις πράξεις τους το πολίτευμα…
Με τον τρόπο αυτό θέτει για μία ακόμη φορά τον εαυτό του εκτός… λογικής. Γιατί είναι εξαιρετικά απλοϊκή (πιθανόν σκοτεινή και πονηρή επίσης…) η προσέγγιση του κ. Πάγκαλου και μάλλον στα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει. Προφανώς ξεχνά ότι και ο παππούς του ήταν δικτάτορας, όμως άλλοι καιροί άλλα ήθη.
Προφανώς δεν λαμβάνει υπόψη του ότι τσαμπουκάς της ΧΑ δεν πατά μόνο σε δημοσκοπικές φούσκες. Η ΧΑ γιγαντώνεται, επικίνδυνα για κάθε εχέφρονα δημοκρατικών αντιλήψεων πολίτη, γιατί πατά στα πραγματικά προβλήματα. Προβλήματα με τα οποία δεν ασχολείται το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα που κατά τα άλλα εμφανίζεται ως υπέρμαχος του πολιτεύματος.
Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν απαντά καν σε απορίες όπως: το πολίτευμα δεν παραβιάζεται όταν ΔΕΝ προστατεύεται η εργασία; Όταν ΔΕΝ υπάρχει δημόσια ασφάλεια; Όταν ΔΕΝ υπάρχει βούληση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Όταν οι πολίτες εξαθλιώνονται λόγω της κυβερνητικής πολιτικής; Όταν παζαρεύεται η μισθοδοσία του στρατεύματος και η λειτουργία των στρατοπέδων; Όταν υπουργοί λαδώνονται ατιμωρητί ή όταν οι λαθρομετανάστες αντιμετωπίζονται ως ιερές αγελάδες σε βάρος των νομίμων πολιτών, Ελλήνων ή αλλοδαπών; Όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον;
Αντιθέτως, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα μοιάζει είτε να υπερασπίζεται τα δικά του κεκτημένα είτε να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα δημοκρατίας που δημιουργεί η συμπεριφορά του.
Εάν η Χ.Α. τεθεί εκτός νόμου, στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, θα νομιμοποιηθεί ακόμη ευρύτερα στη συνείδηση των εξαθλιωμένων πολιτών. Μια τέτοια κίνηση θα είναι αυτοκτονική για την κοινωνία και για το πολίτευμα. Και κάποιοι πολιτικοί τύπου Πάγκαλου θα ολοκληρώσουν το καταστροφικό μεταπολιτευτικό τους έργο οδηγώντας την κοινωνία σε σύγκρουση με τον εαυτό της και τη δημοκρατία σε αναστολή.
Η αντιμετώπιση όποιου αμφισβητεί τη δημοκρατική λειτουργία, λόγω και έργω, περνά μέσα από την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Μόνο ο λαός μπορεί να αδρανοποιήσει τα άκρα θέτοντας εκτός Βουλής.
http://www.thinkfree.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος