Smiley face

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το νέο αστικό κόμμα...ΣΥΡΙΖΑ!


Του Νίκου Κτιστάκη
Έχετε παρατηρήσει ότι ενώ βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη εποχή της κρίσης με αλλεπάλληλα μέτρα, φορολογικές επιβαρύνσεις και ρεκόρ ανεργίας, οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες έχουν μειωθεί;
Πού είναι εκείνοι οι διαμαρτυρόμενοι που είχαν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα επί μήνες και θα έκαιγαν την βουλή;
Σε σύγκριση με άλλες χρονιές οι φασαρίες της ΔΕΘ ήταν… εκδρομή σε νηπιαγωγείο, και παρόλο τους «φωνακλάδες» στο Πεντάγωνο προ ημερών, η ποιοτική διαφορά της βίας (πάντα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές) είναι μειωμένη.
Τί είναι αυτό που έχει αλλάξει, ενώ υπάρχουν περισσότερες αφορμές (ανεργία- φορολογία) ώστε δεν εκδηλώνονται χουλιγκανισμοί, σπασίματα από κουκουλοφόρους και εμπρησμοί;
Ούτε αναίτια μαχαιρώματα σε <<μπάτσους>>, ούτε φωτιές σε τράπεζες, ούτε βόμβες σε δημόσια κτίρια, ούτε βανδαλισμοί σε αυτοκίνητα, ούτε προπηλακισμοί στους <<υπηρέτες>> του καπιταλισμού.
Έχω μία εξήγηση και αυτή είναι η εκλογική και δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνιστώσες αυτού του κόμματος αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι με 30% είναι κόμμα εξουσίας και ο αρχηγός τους είναι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Βάζουν λοιπόν… νερό στο κρασί τους, και διατηρούν τις διαμαρτυρίες στο ελάχιστο για να… μην τρομάξουν το εκλογικό σώμα που τους εγκρίνει και αυξάνει τα δημοσκοπικά ευμενή γι αυτούς αποτελέσματα. Και όχι πώς ισχυρίζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωνε τραμπουκισμούς και βίαιες συγκρούσεις (μην παρεξηγηθώ) αλλά όταν είναι στατιστικά βέβαιο, χρόνιας παρατήρησης πώς εξαγγέλλοντας πορείες και διαμαρτυρίες παρεισφρύουν μπαχαλάκηδες αναρχικοί και χούλιγκαν, οι οργανωτές τις μειώνουν και νομοτελειακά το ίδιο συμβαίνει και με την βία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλά τις παλιές αμαρτίες της άρνησης να καταδικάσει ξεκάθαρα τέτοιες συμπεριφορές. Γνώριζαν οι διοργανωτές του κόμματος ότι σε κάθε διαδήλωση θα έμπαιναν στον όχλο και μερικοί που δεν ανήκαν στις συνιστώσες τους και θα τα έσπαγαν. Τότε όμως ήταν κόμμα του 3 % και δεν τους πολυενδιέφερε. Σήμερα με το 30% τηρούν πιο… αστική θέση.
Άλλωστε ο αρχηγός τους μπορεί να μην φόρεσε γραβάτα ακόμη, όπως έγραφε πρόσφατα η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου σε σχετική αρθρογραφία της, όμως τον θεωρούν πρωθυπουργό υπό αναμονή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος