Smiley face

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ένα ακόμη... χαράτσι, μουλωχτό!


Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν διδάχθηκαν τίποτα από την ιστορία με τις μαϊμού συντάξεις. Η δομική ανεπάρκεια του συστήματος δεν τους έμαθε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις χειροκίνητες εργασίες ελέγχου και να δώσουν βάση σε ηλεκτρονικούς.
Ετσι το καινούργιο εύρημα των "φωστήρων" είναι για κάθε μεταβολή κατάστασης ασφαλισμένου ( διαζύγιο, θάνατος κτλ), να υποβάλλεται συμβολαιογραφική βεβαίωση!
Είναι τόσο δύσκολο, τόσο ανυπέρβλητο να φτιαχτεί λογισμικό που να συνδέει το ΙΚΑ με τα ληξιαρχεία, ώστε αυτόματα να ενημερώνεται το...κομπιούτερ;
Αυτό τελικά ήταν η γνώση των "υπευθύνων" για την ιστορία της αδυναμίας ενός καχεκτικού συστήματος.
Διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία του 21 αιώνα και θα πρέπει εκατομμύρια ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι να επισκέπτονται συμβολαιογραφικά γραφεία για να δηλώσουν μεταβολές και να πληρώσουν και 45 ευρώ!!!
Τι άλλο θα ζήσουμε;
Στο Πακιστάν δεν ξέρω πώς το κάνουν(θα μάθω,που θα πάει;) αλλά κάτι μου λέει ότι εκεί γνωρίζουν αν οι συνταξιούχοι τους είναι τουλάχιστον...ζωντανοί και δεν χρειάζεται να απογράφονται - καθε τοσο - για να εισπράξουν την σύνταξή τους.
Μετά από όλα αυτά αποδείξαμε τρία πράγματα:
α) ότι παραμένουμε ηλίθιοι,
Β) ότι τα λάθη προηγούμενων ετών δεν μας προέτρεψαν σε ηλεκτρονική απλοποίηση που είναι και αδιάβλητη σε θέματα ασφαλείας, αλλά προσθέτουμε επιπλέον γραφειοκρατία και ταλαιπωρία στους πολίτες μας και
γ) επί της ευκαιρίας προσφέρουμε στην προνομιούχα τάξη των συμβολαιογράφων έξτρα εισόδημα στις αμοιβές τους...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος