Smiley face

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η Αριάδνη και η...Φαίδρα!


Του Απόστολου Παπαγιαννόπουλου - Συγγραφέα
΄ Ενα διαλυμένο και διαβρωμένο κράτος με ανίκανους να το διοικούν , είναι επόμενο μετά από 2,5 τώρα χρόνια να μην έχει καταφέρει να συντονίσει τα κομπιούτερς του Ληξιαρχείου (όπου καταγράφονται γεννήσεις , γάμοι και θάνατοι) με αυτά των Ασφαλιστικών Ταμείων για να μην πληρώνονται από αυτά συντάξεις και επιδόματα αποθανόντων ασφαλισμένων στους συγγενείς τους δεκαετίες μάλιστα από το θάνατό τους .
Αντί αυτού του τρόπου, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των αφρικανικών χωρών ,οι αρμόδιοι έχουν τρελάνει τον ΄Αγιο Πέτρο στις … υπεραστικές κλήσεις ζητώντας του κάθε τόσο να δει και να ελέγξει αν στους ένοικους του Παραδείσου ή της Κόλασης υπάρχει το αναζητούμενο πρόσωπο …
Ρώτησα και μου είπαν πως αυτό το θέμα από άποψη τεχνική είναι απλούστατο αλλά απαιτεί –όπως είναι φυσικό- να αποφασίσει κάποιος να υποβληθεί στον κόπο να το κάνει και οι δικοί μας αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν έχουν χρόνο γι΄αυτά .
Φαίνεται όμως ότι το κάνουν και επίτηδες για να βρουν αφορμή να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη μας …΄Ετσι φτάσαμε στο «Σχέδιο ΑΡΙΑΔΝΗ» όπου το κράτος πιστεύει , χρησιμοποιώντας τον «μίτο της Αριάδνης» , ότι θα βρει ποιοί παρόλο που πέθαναν …εισπράττουν κανονικά τη σύνταξή τους ενώ τους παρέχονται τα πάντα και σε αφθονία στην άλλη ζωή.
Αρκεί να δηλωθεί υπεύθυνα και έχοντας υπόψη τις συνέπειες του νόμου (που ανέκαθεν όμως εφαρμόζεται επιλεκτικά στην Ελλάδα) κάθε γέννηση , γάμος ή κηδεία σε συμβολαιογράφο με παράλληλη καταβολή παραβόλου 45 ευρώ…Αυτή φαίνεται ήταν και η αιτία που ανασύρθηκε η κόρη του Μίνωα και της Πασιφάης από τα βάθη της αρχαιότητας για να βοηθήσει την ευρισκόμενη σε πλήρη χρεοκοπία Ελλάδα να ανακάμψει οικονομικά …
Όμως αυτοί που διάλεξαν την Αριάδνη προφανώς ξέρουν μόνο πως με τη βοήθειά της και του περιβόητου «μίτου» (νήματος) της , ο Θησέας μπόρεσε να μπει στον δαιδαλώδη λαβύρινθο (γραφειοκρατία θα τον λέγαμε σήμερα) , να σκοτώσει τον φοβερό Μινώταυρο (που σήμερα «καταπίνει» τα κονδύλια των Ασφαλιστικών Ταμείων) και να βγει έξω νικητής και τροπαιούχος . Όμως ίσως να μην ξέρουν την τύχη της Αριάδνης η οποία ερωτεύτηκε τον Αθηναίο ήρωα .
Ο Θησέας , αναφέρει ο σχετικός μύθος, φεύγοντας από την Κρήτη με προορισμό την Αθήνα πήρε μαζί του την Αριάδνη αλλά και την πανέμορφη αδελφή της Φαίδρα . Όμως στο δρόμο , καθώς αυτή ήταν «μπαμπάτσικη» και γοητευτική, ξέχασε την Αριάδνη και την … έπεσε στην Φαίδρα και όταν πέρασαν από την Νάξο άδειασε την Αριάδνη στο νησί και έφυγε για την Αθήνα ξεχνώντας ο άκαρδος το πόσο τον βοήθησε στην επιχείρησή του με τον περίφημο «μίτο» της .
Το συμπέρασμα είναι ότι η «Επιχείρηση ΑΡΙΑΔΝΗ» έχει και σκοτεινά σημεία τα οποία οι αρμόδιοι της κυβέρνησης φαίνεται πως αγνοούν και καλό είναι να διαβάσουν και λίγο … μυθολογία ! …

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος