Smiley face

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Εμένα μ΄ αρέσει ο εισαγγελέας Πεπόνης!.


Μου αρέσει ο εισαγγελέας Πεπόνης. Είναι για την Ελληνική πραγματικότητα αναπάντεχα …αποτελεσματικός.
Παρακολουθώ όλες τις υποθέσεις που χειρίζεται και ομολογώ ότι μέχρι στιγμής, με εντυπωσιάζει η αμεσότητά και η αποτελεσματικότητα του. Xθες έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ «να ελεγχθούν όλα τα ονόματα της λίστας Christine Lagarde, διεξοδικά κι άμεσα». Τόσο απλά.
Προηγήθηκαν διάφορα… ψελλίσματα από πρώην υπουργούς και πρώην επικεφαλείς ΣΔΟΕ, ότι δήθεν η λίστα δεν έχει νομιμοποίηση ως στοιχείο, κτλ κτλ. Ο Πεπόνης απάντησε με μια κοφτή εντολή στους υφισταμένους του. Ξεκάθαρο το μήνυμα σε όλους. Ούτε ίσως, ούτε εφόσον εξετάσουμε τήν περίπτωση ή να μελετήσουμε και μετά θα...δούμε! Ειπε, νέτα, σκέτα: «Να ελεγχθούν όλα τα ονόματα.»Τελεία και παύλα.
Αν μη τι άλλο ο άνθρωπος διαθέτει στυλ. Και αυτό φυσικά είναι αποτέλεσμα αυτοπεποίθησης, αλλά για να τη διαθέτεις, τη ριμάδα, πρέπει να ξέρεις καλά τη δουλειά σου…
Ακόμη κι αν την κάνεις σε μια υπηρεσία που έχει κατηγορηθεί –όχι αδικαιολόγητα - όσο καμία άλλη στην Ελλάδα, ως η πιο διεφθαρμένη;
Αν μαζέψω τα αποκόμματα εφημερίδων με τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που πιάστηκαν να «τα παίρνουν» προσημειωμένα, ή εκβίαζαν επιχειρηματίες και «κουκούλωναν υποθέσεις», γεμίζω τόμο… εγκυκλοπαίδειας διαφθοράς!
Μέχρι και προϊστάμενος -εδώ στη Θεσσαλονίκη- κατηγορείται ότι κάλυπτε και ήταν μέλος συμμορίας του φερόμενου τοκογλύφου Καραμπέρη.
Γι αυτό, χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον κ Πεπόνη. Ο θεσμός των οικονομικών εισαγγελέων (πρόσφατος θεσμός) είναι απόλυτα επιτυχημένος και κατα την άποψη μου θα πρέπει να διευρυνθεί.
Χρειαζόμαστε όχι δύο, αλλά ...52 εισαγγελείς σαν κι αυτόν, για να αρχίσουμε να μετράμε νίκες ενάντια στη διαφθορά και υπέρ των πολιτών και πολύπαθων φορολογούμενων που βρίσκονται μονίμως και αναιτίως σε λίστες που δεν «χάνονται» με τίποτε…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος