Smiley face

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα που (τους) πάει...ειδικό δικαστήριο!


Toυ Νίκου Κτιστάκη
Σύμφωνα με το άρθρο 14 του ποινικού κώδικα ο όρος “πράξη”, περιλαμβάνει και τις παραλείψεις.
Στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ, η παράλειψη της προώθησής της στα αρμόδια όργανα για έλεγχο, είναι βαρύ κακούργημα, δηλαδή πράξη που καταλογίζεται ώς έγκλημα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Μήπως ήρθε η Νέμεσις του Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου και Διώτη;
Οι δύο τελευταίοι είναι νομομαθείς, αλλά η υπόθεση δεν περιλαμβάνει σύνθετα και περίπλοκα στοιχεία που μπορεί ένας καλός συνήγορος να μπερδέψει ώστε να βγει λάδι ο πελάτης. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, υπήρχε μία λίστα με 1991 φυσικά πρόσωπα η οποία έπρεπε να προωθηθεί στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα με εντολή υπουργού για να διερευνηθεί αν υπάρχει φοροδιαφυγή.
Προσπαθούν τώρα οι νομομαθείς Βενιζέλος- Διώτης να υποστηρίξουν ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής και ο Διώτης δεν είχε το δικαίωμα να κάνει έλεγχο διότι έτσι διέπραττε αδίκημα.
Αυτή την υπερασπιστική γραμμή δεν θα την ακολουθούσε ούτε ασκούμενος δικηγόρος σε επαρχιακή πόλη. Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος και ο πρώην εισαγγελέας Διώτης, κάτι έπρεπε να πούν και επειδή πνίγονται, πιάνονται από τα μαλλιά τους.
Ποιό δικαστήριο, ποιόν ανακριτή και εισαγγελέα να πείσουν για την ορθότητα του επιχειρήματός τους, όταν η λίστα αυτή επιδόθηκε από την τότε υπουργό οικονομικών Λαγκάρτ της Γαλλίας, που την αξιοποίησε το Γαλλικό δημόσιο, το ίδιο και η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ.Όλες αυτές οι χώρες που έβαλαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς τους να αποκαλύψουν τους φοροφυγάδες και μάλιστα με χειροπιαστά αποτελέσματα, ήταν παράνομες αλλά ο Διώτης είναι ο παγκόσμιος υπερασπιστής της νομιμότητας;
Ο Σόιμπλε, η Λαγκάρτ, η Μέρκελ και όλοι οι υπόλοιποι αρχηγοί κρατών και οι υπουργοί οικονομικών της ευρωπαϊκής ένωσης είναι παράνομοι αλλά ο Διώτης είναι ο σούπερ νόμιμος; Και αν είναι τόσο κέρβερος της νομιμότητας γιατί δεν συνέταξε ένα αίτημα στην πολιτική ηγεσία που να ζητά την άδεια να ενεργήσει έλεγχο; Να ζητήσει με επιστολή στον πρόεδρο της βουλής να προωθήσει νόμο που να του λύνει τα χέρια;
Το δίδυμο Βενιζέλου- Διώτη λέει και κάτι άλλο για να θολώσει τα νερά: ότι δήθεν δεν έχουμε υπογράψει σύμβαση με την Ελβετία και πώς να πάρουμε στοιχεία. Μα ακριβώς αυτό κάνει η λίστα Λαγκάρτ, παρακάμπτει την Ελβετία που πλέον δεν χρειάζεται.
Έχουμε αναμφισβήτητα και με το βάρος της φερεγγυότητας της Ευρωπαϊκής ένωσης ότι πχ ο κύριος Χ έχει καταθέσεις 50 εκατομμύρια. Έλα εδώ κύριε Χ αποδεικνύεις από πού τα κέρδισες;
Αν όχι πάρε το πρόστιμό σου και αν δεν θέλεις να το πληρώσεις φυλακή. Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι αυτός που με δικό του νόμο μπαίνουν 82 χρόνοι γέροι φυλακή για φοροδιαφυγή;
Εδώ είναι νόμος του κράτους ο συμψηφισμός χρεών του δημοσίου και δεν εφαρμόζεται, και φτωχοί επαγγελματίες πτωχεύουν και ενώ τους χρωστά το δημόσιο 100 αυτοί του χρωστούν 50 και τους πηγαίνουν με χειροπέδες στα αυτόφωρα, αντί το κράτος να πληρώσει τα ρέστα.
Οι υπουργοί οικονομικών Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλος που βάλανε χαράτσια στα υπόγεια, της αποθήκες, τα πατάρια, και τα κοτέτσια των φτωχών μέσω ΔΕΗ, κόπτονται για την νομιμότητα στις λίστες των πλουσίων.
Γιατί τί τους πείραζε να ρίξουν πρόστιμα και αν οι εμπλεκόμενοι το θεωρήσουν άδικο ας προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια. Άλλωστε χιλιάδες εφοριακοί κάθε μέρα ρίχνουν εκατομμύρια πρόστιμα τα οποία απορρίπτονται από τα διοικητικά δικαστήρια ως παράνομα, είχε κανένα πρόβλημα κανένας από αυτούς;
Πείτε μου έστω και μία περίπτωση στα τελευταία 100 χρόνια αυτής της δημοκρατίας που να είχε συνέπεια εφοριακός που έριξε παράνομα πρόστιμο σε πολίτη που δικαιώθηκε στα διοικητικά δικαστήρια. Ο Διώτης θα είχε πρόβλημα όταν διαθέτει την νομιμότητα όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργώντας σύμφωνα με τις ίδιες μεθόδους;
Τώρα πλέον ο έλεγχος της λίστας θα προχωρήσει, οι μάσκες έπεσαν, τα άτομα που την απαρτίζουν θα ερωτηθούν και πλέον δεν έχουν λόγο να μην αποκαλύψουν αν και πόσοι εκβιάστηκαν να πληρώσουν για να την βγάλουν φτηνά και να πνίξουν τις παρανομίες. Αυτή η υπόθεση θα είναι η Νέμεσις του βρώμικου ΠΑΣΟΚ, η ταφόπλακά του.
Ήδη στελέχη που αμφιταλαντεύονταν όπως ο Ργκούσης που παραιτήθηκε σήμερα δηλώνοντας ακριβώς γι αυτό το λόγο, αποποιούνται κάθε σχέση με αυτό τον χώρο.
Αυτή η λίστα Λαγκάρτ θα πρέπει στο εξής να φέρει την επικεφαλίδα : «Η παράλειψη της ντροπής» και όσο για τον επίλογο αυτός θα γραφτεί στα κακουργιοδικεία και τα ειδικά δικαστήρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος