Smiley face

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

H πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος...


Του Δημήτρη Συρμάτση / sirmatsis@gmail.com
Διαβάζεις το βιογραφικό του, τον βλέπεις πως φέρεται δυο χρόνια τώρα και μετά αναρωτιέσαι αν ο άνθρωπος ήρθε τυχαία στην Ελλάδα;
Ο λόγος για τον Πολ Τόμσεν που μέρα με τη μέρα θα γίνει πιο μισητός και από Μέρκελ-Σόιμπλε – Ρέσλερ – Νταβούτογλου μαζί.
Γιατί δεν έχει γίνει ήδη;
Γιατί ο Έλληνας νοιώθει και λίγο ένοχος για διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, γλύψιμο κατουρημένων ποδιών, φακελάκια, σταύρωμα ψηφοδελτίων σε πολιτικά γραφεία και άλλες πολλές ένδοξες στιγμές των πράσινων και γαλάζιων καφενείων.
Γιατί για να του διασπάσουν την συνοχή τον βάζουν να αντιμάχεται μια άλλη κοινωνική ομάδα. Όχι «το πρόβλημα θα λυθεί με απολύσεις 200.000 δημοσίων υπαλλήλων», όχι «η απελευθέρωση των επαγγελμάτων ταξί – φορτηγατζήδων κλπ θα είναι σωτήρια», όχι «οι καταστηματάρχες κλέβουν και δεν κόβουν αποδείξεις» και άλλες πολλές ένδοξες στιγμές πολιτικής και μιντιακής προπαγάνδας.
Γιατί αυτό το κράτος – όλοι μας δηλαδή – ήθελε και να είναι Ευρωπαϊκό αλλά και να κρατήσει τα «ανατολίτικά του χαρακτηριστικά». Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και μέσα του βαθιά ήξερε ότι κάποτε αυτή η φούσκα θα έσκαζε.
Τώρα που τα χαστούκια – για να μην πω οι γροθιές – έχουν εξαντλήσει τον «Ρόκι» ελληνικό λαό, τώρα ίσως μπορούμε με το θολωμένο μας μάτι να δούμε πολύ καθαρά ότι ορισμένοι έχουν έρθει με ένα και μοναδικό σκοπό. Να δοκιμάσουν πως αντιδρά το πειραματόζωο στην συνεχόμενη και διαρκή φτωχοποίησή του.
Και εμείς, τα ποντίκια, αναρωτιόμαστε αν ο κύριος ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν έχει έρθει στη χώρα μας με αποστολή;
ΥΓ: Αλήθεια τα αδέρφια μας οι Σέρβοι πως αντιδρούσαν τότε που ο κ. Τόμσεν έδινε τα διαπιστευτήριά του;
www.thinkfree.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος