Smiley face

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ιστορίες για Βορείους Νο 7



-Οι εισαγγελείς στη Θεσσαλονίκη έχουν πολύ δουλειά. Δεν προλαβαίνουν να…"καθαρίσουν" λόγω της απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ. Ασε που έχουν κι αλλα "δύσοσμα" να ξεβρομίσουν και γι αυτό διέταξαν οκτώ εισαγγελικές προκαταρκτικές έρευνες!

-Έξω από το ΑΠΘ η χωματερή … «απλώνεται» εδώ και δύο χρονια! Από τότε, δηλαδή, που ανέλαβε ο Δήμαρχος Μπουτάρης. Ως γνωστόν, τα σκουπίδια δεν μαζεύονται γιατί μια δεν έχουμε καύσιμα, μια απορριματοφόρα, μια εργαζόμενους, μια διάθεση,  κτλ κτλ… Ε, λίγο ακόμη και θα «αριβάρουν» οι ιδιώτες για να μας συμμαζέψουν αν και τα σκουπίδια σ’ όλον τον κόσμο ούτε για πέταμα είναι, ούτε για θάψιμο! (παράγουν μέχρι και ηλεκτρική ενέργεια στην πρώην χωματερή Ταγαράδων Θεσσαλονίκης!)

-Στην πλατεία Αριστοτέλους στήνονται σπιτάκια αλά Παπαγεωργόπουλου. Ο Μπουτάρης άφησε τα «πρωτοποριακά» με "δένδρα στο Θερμαϊκό"  και είπε να δοκιμάσει την πεπατημένη με "τον μικρό Χριστούλη" τους "τρεις μάγους με τα δώρα" κι άλλα τέτοια ορθόδοξα και συνηθισμένα! Βέβαια, με όλα αυτά υπάρχει κίνδυνος και να μη βουλιάξει το δένδρο-φελιζόλ και να μη γίνει θέμα (και θέαμα). Όμως, όλο και κάτι άλλο «κουλό» θα βρει αυτός…

-Όσο για τον στολισμό της πόλης, δεν περιμένουν εκπλήξεις από τον Δήμαρχο μας. Ακούγεται μαλιστα, ότι κάτοικοι του κέντρου κανονίζουν μέσω fb ν’ ανάψουν τα φώτα των σπιτιών τους, τουλάχιστον Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, μπας και φωτιστεί η πολη και οι ψυχές τους απο τη μαυρίλα των σκουπιδιών.

-Ενημερωτικά να σας πω ότι το καράβι του Παπαγεωργόπουλου – εκείνο που ήταν στην πλατεία – το δώρισε ο Μπουτάρης στο Δήμο Ευόσμου μόνο στα λόγια! Εδώ και δύο χρόνια, ο Δήμαρχος Λαφαζανίδης το περιμένει κι αυτό «σαπίζει» σε αποθήκες του μητροπολιτικού δήμου! Βγάλε άκρη…

-Στα δικαστικά δρώμενα, τα νέα έχουν ως εξής: Η δίκη της υπεξαίρεσης με τον φτερωτό γιατρό στο εδώλιο συνεχίζεται, όμως ο άνθρωπος του Μπουτάρη (και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) Παναγιώτης Αβραμόπουλος  κατέθεσε υπέρ των συνεργατών του Ζορπίδη και Αθανάσαρου! Μετά απ’ αυτό υποψιάζομαι ότι είτε ο κ. Αβραμόπουλος ψήφιζε Παπαγεωργόπουλο, είτε οι Ζορπίδης και Αθανάσαρος ψήφισαν Μπουτάρη!!!(αφού ως γνωστόν, δεν συμπεριελήφθησαν στο ψηφοδέλτιο… Γκιουλέκα).


-Τόσα χρόνια μας έκλεβαν τα σούπερ μάρκετ, τώρα μάλλον τα …κλέβουμε εμείς! Κατέληξα σ’ αυτό το συμπέρασμα, όχι γιατί δεν έχουν μειωθεί οι τιμές των προϊόντων παρά την κρίση και την εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά γιατί μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και μάλιστα γνωστή για τη…φθήνια λόγω εισαγωγών από Βουλγαρία κι άλλες βαλκανικές χώρες, μας αναγκάζει να βάζουμε τις τσάντες μας σε…τσάντες τους, να τις ασφαλίζουν και να τις απασφαλίζουν παρά μόνο στην έξοδο! (βλ φωτο)

-Αυτό είναι ρατσιστικό,αν μη τι άλλο… Ο λόγος για τους «κοντούς» του Σαμαρά και του Μπουτάρη που επειδή είναι φίλοι, έγιναν θέμα συζήτησης σε σαλόνια και αλώνια. Δηλαδή αν ήταν ο ένας ψηλός κι ο άλλος κοντός, θα τους βάφτιζαν και…ληστές;

-Παλιά, οι εθελόντριες του ιδρύματος  Αγίου Στυλιανού έπαιρναν όποτε ήθελαν και από ένα εγκατελελειμένο παιδί στο σπίτι… Χωρίς πολλά πολλά και με μοναδικό κριτήριο την εγγραφή τους στο σύλλογο εθελοντών! Σήμερα, ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, όπως πχ να μην φωτογραφίζονται  σε κοσμικές στήλες μαζι με υποψήφιες και υποψήφιους βουλευτές… (Τι έχουν περάσει τα παιδιά και σε ποιον να τα πουν και να τα πιστέψουν;)

-Μια περίεργη υπόθεση υπεξαίρεσης απασχολεί την ΕΡΤ στα «μουλωχτά». Έκαναν φτερά από το ταμείο της ΕΤ3 55.000 ευρώ – πολλά λεφτά για το περιφερειακό κανάλι -  και η διοίκηση Μπλιάτκα ακόμη ψάχνει τους δράστες. Απ’ ότι μαθαίνω, το θέμα το «ξεψειρίζει» η "μητέρα" ΕΡΤ διότι αυτή ξέρει καλύτερα …

-Ιδιωτικό πάρκινγκ έκαναν το λιμάνι Θεσσαλονίκης οι διοικούντες… Μοίρασαν κάρτες με ελευθέρας σε φίλους και «αντιπάλους» (για να κλείσουν στόματα) με αποτέλεσμα όλοι οι υπόλοιποι που πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά στα γειτονικά πάρκινγκ να τραγουδούμε Μηλιώκα «σε λίγο θα μας πούνε και μ…» 


ΥΓ: Να θυμίσω ότι και το λιμάνι είναι του Βενιζέλου, το διοικεί δε ο στενός συνεργάτης του Στέλιος Αγγελούδης.

-Διαπίστωση: Ωραίο πράγμα να είσαι πρώην βουλευτίνα και νυν εργαζόμενη στην κρατική τηλεόραση… Ούτε πατάς, ούτε σε «ψάχνουν» γιατί, ως γνωστόν, ποιος θέλει να σε βλέπει;





-Αντιπροσωπεία από Έλληνες και ξένους βετεράνους βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για αγώνα μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Συναντήθηκαν οι Κλιφ Λέβινγκστον, Κένεθ Μπάρλοου, Ντορόν Τζάμσι, Ντέιβιντ Ρίβερς, Μίκι Μπέρκοβιτς, Μπίλι Βάρνερ, Μάριο Μπόνι, Νίκος Μπουντούρης, Τζον Κόρφας, Γιώργος Σιγάλας, Χρήστος Τσέκος κι άλλοι… ψηλοί και ικανοί. Καιρό ειχα να το δω αυτό.


-Όπου φύγει, φύγει προσπαθεί ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων λογω πιθανού παγώματος κατασκευής του μετρό (βλ δαπάνες λόγω αρχαιολογικών εργασιών) μέχρι …δημοσιονομικής “αναστάσεως”. Έτσι ο Στράτος Σιμόπουλος παρακαλάει το θεό πρωί και βράδυ για ανασχηματισμό μπας και το… ψιθυρίσει στον πρόεδρο του και τον κάνει! Αμήν!

-Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προορίζεται ο Σταύρος Καλαφάτης. Τον θέλει και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Κυρίως ο δεύτερος που είναι και το πιο σημαντικό, ή μάλλον ο πιο σημαντικός για την Α΄Θεσσαλονίκης.  Νέος, εσωκομματικός αντίπαλος του «αντάρτη» Γκιουλέκα, νομικός,  ΠΑΟΚ– πιο ΠΑΟΚ δεν γίνεται - με πόντια γυναίκα… Τι άλλο να ζητήσει αυτή η πόλη; 


mediasoup.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος