Smiley face

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Για το δημόσιο συμφέρον ασφαλώς...

Γράφει ο Έρμιππος

«Είναι θέμα αξιοπιστίας του κράτους», φέρεται να τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο και εξήγησε ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, καθώς αυτά τα 7 δισ., της εξόφλησης των χρεών προς τους ιδιώτες, θα «γυρίσουν» στην αγορά.

 Να θυμίσουμε στον κ. πρωθυπουργό, πρωθιερέα της συνέπειας και της δικαιοσύνης, ότι υπάρχουν κάποιες ιδιωτικές εταιρείες που είχαν πληρωθεί για παροχές υπηρεσιών και πωλήσεις προϊόντων προς το δημόσιο με "άτοκα" ομόλογα του δημοσίου. Το άτοκα ας το τονίσουμε, διότι είναι σημαντικό. 

Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν επενδυτές ή κερδοσκόποι, δεν αποταμίευσαν οικονομίες, και απλά εξαναγκάστηκαν να παραλάβουν αυτά τα χαρτιά, -κάτι σαν ειδικό νόμισμα που εξέδωσε το δημόσιο-, υπό την απειλή χρεοκοπίας. 

Τα "ομόλογα" αυτά, που συμπεριελάμβαναν, κόστος πωληθέντων, φόρους που προκαταβλήθηκαν, τον ΦΠΑ που κατέβαλαν στο δημόσιο για λογαριασμό άλλων δημόσιων υπηρεσιών και άλλα έξοδα, κουρεύτηκαν, αφήνοντας τις επιχειρήσεις με χρέη προς τις τράπεζες, διπλάσια σχεδόν από το ύψος του κουρέματος (διπλάσιες διότι το ποσό που "χαρίστηκε" ορίσθηκε να εισπραχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του μετά από 20 και 30 χρόνια, τότε δηλαδή που πολλοί από τους ενδιαφερόμενους είναι πιθανόν και να μην ζουν) και σε κατάσταση χρεοκοπίας. Για το δημόσιο συμφέρον ασφαλώς. 

Θα ήταν πολυτέλεια βέβαια να ρωτήσουμε τον πανηλίθιο πρωθυπουργό και τον καλύτερο Στουρνάρα υπουργό οικονομικών όλων των εποχών, αν αυτές οι επιχειρήσεις ανήκουν εξίσου στον ιδιωτικό τομέα, αν η υγεία τους έχει την ίδια σχέση που έχουν και οι άλλες με την υγεία της οικονομίας, αν το προσωπικό τους που απολύθηκε και θα απολυθεί είναι εξίσου έλληνες πολίτες με δικαιώματα, αν οι δυστυχείς επιχειρηματίες είναι ίσοι με όλους τους άλλους πολίτες και εάν τελικά η αξιοπιστία του κράτους, αυτής της άθλιας παράγκας εγκληματιών κλεπταποδόχων που παριστάνουν τους πολιτικούς, δεν μετράει όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν οι επείγουσες ανάγκες της κομματοκρατίας."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος