Smiley face

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τάρανδοι, μαριονέτες και καλικάντζαροι


Μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη, γιορτινή ατμόσφαιρα που θα αγκαλιάσει μικρούς και μεγάλους, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης θα ανάψει το βράδυ της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Καλαμαριάς.

Η αυλή του Δημαρχείου εδώ και λίγες ημέρες έχει μετατραπεί σε Χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου για ένα μήνα περίπου θα χτυπά η καρδιά της Καλαμαριάς, ενώ από νωρίς σήμερα τα συνεργεία του Δήμου στήνουν και στολίζουν το φυσικό χριστουγεννιάτικο έλατο που επιλέχθηκε για τις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς.

Τα παιδιά, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο αυτές τις γιορτινές ημέρες, θα είναι και φέτος οι βασικοί πρωταγωνιστές και επίσημοι καλεσμένοι μας στο ονειροχωριό της πλατείας.

Το «Σπίτι του Αϊ – Βασίλη», το «Ζαχαρόσπιτο», το «Σπίτι των ξωτικών», το «Σπίτι των παραμυθιών» έχουν ήδη στηθεί μαζί με το Καρουζέλ και το παγοδρόμιο και όλα είναι έτοιμα για τη στιγμή που το χριστουγεννιάτικο πνεύμα θα πλημμυρίσει το χωριό μας και θα γίνει ένα με τις ευχές όλων μας για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά που τόση ανάγκη έχουμε.

Στο «Σπίτι των παραμυθιών» θα πραγματοποιούνται δράσεις επικοινωνίας και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι, να διαβάσουν ιστορίες με καλικάντζαρους και ξωτικά, να κατασκευάσουν ονειροπαγίδες και χιονονιφάδες.

Στο «Σπίτι των ξωτικών» θα κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, τάρανδους, κούκλες, μαριονέτες, καλικάντζαρους, μάλλινες κάλτσες για τα δώρα του Αϊ Βασίλη και θα στολίζουν δέντρα με τις δικές τους κατασκευές με τη βοήθεια των Βιβλιοθηκονόμων μας.

Στο «Σπίτι του Αϊ – Βασίλη» θα δοθούν γιορτινές παραστάσεις με μαριονέτες και καραγκιόζη, ενώ όλοι οι μικροί Καλαμαριώτες θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με το γενειοφόρου γέροντα, αλλά και να του γράψουν γράμματα για να ζητήσουν τα δώρα τους.
Στο «Ζαχαρόσπιτο» τα παιδιά θα φτιάχνουν κέικ και άλλα γιορτινά και παραδοσιακά γλυκά, ενώ παραμονές της Πρωτοχρονιάς θα ετοιμάσουν μόνα τους και θα κεράσουν σε όλους όσοι επισκεφθούν την πλατεία μας, Βασιλόπιτα.

Οι φωνές της Χορωδίας
Η Αντιδημαρχία Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας διοργανώνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο και τίτλο «Οι φωνές της Χορωδίας» στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Θα είναι ένα εορταστικό πρόγραμμα με πολύ τραγούδι από τη Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς και τους τραγουδιστές της, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου, με τη Βαλέρια Χαριτίδου στο πιάνο και την Ανίλα Τέλι στην προετοιμασία.
Στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχει καλάθι συγκέντρωσης τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καλαμαριάς και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης
Με σύνθημα «Δίνω κι εγώ ελπίδα, βοηθώ το συνάνθρωπό μου» και την πεποίθηση ότι η κοινωνική μέριμνα είναι καθήκον του οργανωμένου κράτους αλλά και οι καλές πράξεις είναι αποτέλεσμα αντίληψης για τη ζωή, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, βασιζόμενη στη βοήθεια και τη συνδρομή όλων μας, προβαίνει στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και υποφέρουν αυτές τις Άγιες ημέρες.   .

Κάλαντα από τα ΚΑΠΗ στα παιδιά
Το πρωί της 22 Δεκεμβρίου, ηλικιωμένοι, άνθρωποι γεμάτοι εμπειρίες αλλά και αγάπη, θα χωριστούν σε ομάδες των δέκα ατόμων και θα επισκεφθούν τους παιδικούς μας σταθμούς, εκεί όπου τα παιδιά τώρα μαθαίνουν τη ζωή, για να τους ψάλλουν τα κάλαντα και να τραγουδήσουν μαζί τους χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Σε μια εξίσου γλυκιά εκδήλωση του Α΄ παιδικού σταθμού πριν λίγες ημέρες, τα παιδιά με τις οδηγίες των κυριών του Κεντρικού ΚΑΠΗ ζύμωσαν, έψησαν και ζωγράφισαν ελατάκια και αστεράκια  και το καθένα πήρε αυτά που έφτιαξε στο σπίτι του για να στολίσει το δωμάτιό του, με τις δικές του δημιουργίες.

Μπαζάρ αγάπης
Ένα μπαζάρ γεμάτο αγάπη και μεράκι πραγματοποίησε το τμήμα Εργοθεραπείας των Κ.Α.Π.Η Φοίνικα και Αϊ –Γιάννη, με χειροποίητες κατασκευές, εργόχειρα, πλεκτά, κεντήματα και κατασκευές σε ξύλο αλλά και μουσική και χορό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε 27 και 28 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ Φοίνικα και πραγματικά εντυπωσίασε.

Με τo ίδιο μεράκι και αγάπη, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, φέτος στο Κ..Α.Π.Η Κηφισιάς έκθεση χειροτεχνίας.

Η πολυπληθής και πολύ δραστήρια ομάδα, παρουσίασε στις 5 και 6 Δεκεμβρίου χειροποίητες κατασκευές αλλά και παραδοσιακά προϊόντα (τραχανά, χυλοπίτες, γλυκά, λικέρ αλλά και βιολογικά σαπούνια) και  παρουσιάστηκαν χορωδιακά και χορευτικά σχήματα των φιλοξενούμενων Κ.Α.Π.Η και συλλόγων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος