Smiley face

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η «τιμωρία» της πρωτιάς


Γράφει η Κίρκη

Εδώ και χρόνια η Μαρία Πασχαλίδου έτρεχε για την «Πρωτοβουλία» και το κοινωνικό της πρόγραμμα. Έτσι όλοι οι εμπλεκόμενοι και φίλοι του κυρ-Γιάννη περίμεναν ότι με τη νίκη του, η Μαρία θα αναλάμβανε, ως φυσική εξέλιξη των προσπαθειών και των επαφών της, την κοινωνική πολιτική του Δήμου .Άλλωστε, είχε γυρίσει και είχε μιλήσει με όλα τα σωματεία και όλους τους συναρμόδιους φορείς και τα θέματα δεν θα τα μάθαινε ούτε από την αρχή ούτε από την τηλεόραση.

Κι όμως ο Μπουτάρης έκανε πάλι την έκπληξη. Της πρότεινε μόνο τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου, τοποθετώντας την άγνωστη μέχρι τότε, Καλυψώ Γούλα (φίλη φίλων του) με την αιτιολογία ότι ήταν …δικηγόρος και ήξερε από κοινωνική πολιτική και που «να μπλέκει η Μαρία, που έχει και …τέσσερα παιδιά!»

Έτσι η κα Πασχαλίδου βρέθηκε στη νεοσύστατη αντιδημαρχία του… «πουθενά και του κανένα», αυτή των εθελοντών και της νεολαίας η οποία - η αλήθεια είναι - δεν είχε και πολύ… τρέξιμο. Προς καθόλου θα έλεγα! Κι όμως κατόρθωσε από το τίποτε, το πουθενά και το καθόλου, να φέρει μια διεθνή διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, αυτή της «ευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας» και το κυριότερο να κινητοποιήσει δυνάμεις της πόλης χωρίς…λεφτά (αν είναι δυνατόν!) με τη σύμπραξη χορηγών που ,μάταια, έψαχναν μέχρι τότε εκδηλώσεις νέων για να προβληθούν!

Όπως είχε ειπωθεί πολλές φορές (και δεν διαψεύστηκε από την παράταξη ή κάποιον εκπρόσωπό της) πλήρωσε ακριβά την …πρωτιά της και τον «υποβιβασμό» του ιδρυτή της παράταξης Παναγιώτη Αβραμόπουλου στην υποτιμητική -για έναν παλιό συνδικαλιστή και αυτοδιοικητικό στέλεχος- δεύτερη θέση! Φαίνεται ότι αυτή η πρωτιά την «κυνηγάει» και σήμερα και τη βγάζει εκτός …αγώνα αν και είναι γεννημένη γι’ αυτόν. Στη ζωή και τα κοινά.

Ενόψει ανασχηματισμού, ο δρόμος για την ανένταχτη Μαρία, την πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλο, σύμφωνα με πληροφορίες, «κλείνει» ή μάλλον… τον κλείνουν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ιδρυτής της παράταξης και ο αμετακίνητος αντιδήμαρχος οικονομικών! Συμπτωματικά δε και οι δυο… προωθούν άλλον νέο και ωραίο αντιδήμαρχο, ο oποιος πρόσφατα εγγράφηκε στο ΠΑΣΟΚ!

Η «τιμωρία» της Μαρίας που δουλεύει ασταμάτητα αν και έχει τέσσερα παιδιά, χωρίς φωτογραφίες της στα ΜΜΕ αν και άνθρωπος του ραδιοφώνου, είναι ν’ αναλάβει τη διοργάνωση που έφερε στη Θεσσαλονίκη γιατί απλά θα ήταν πολύ μα πολύ… ανέντιμο για τους «συντρόφους» της να πάρουν τη σκυτάλη την οποία κέρδισε, λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος