Smiley face

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Γούνες Καστοριάς στα ...Αραβικά Εμιράτα!



Οι δράσεις εξωστρέφειας και τα προβλήματα του κλάδου της Γουνοποιίας συζητήθηκαν απο την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κα Μαγδα Καρακόλη σε σύσκεψη με τα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καστοριάς.

H σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καστοριάς ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Κοζάνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας, οι πρόεδροι Συνδέσμου Γουνοποιίας, ο πρόεδρος του ΕΔΙΚΑ και λοιποί αντιπρόσωποι φορέων του Κλάδου Γουνοποιίας. 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του κλάδου γουνοποιίας και τονίσθηκε η σημασία του όσον αφορά στις ελληνικές εξαγωγές, στον αριθμό απασχολούμενων και στην εθνική οικονομία εν γένει. 

Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της γούνας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν δράσεις εξωστρέφειας των επιχειρήσεων γουνοποιίας και σε νέες αγορές παγκοσμίως.

Επιπρόσθετα κατά την σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος γουνοποιίας σχετικά με τις εξαγωγές, καθώς επίσης και η αναγκαιότητα για την δημιουργία Brand Νame για το σύνολο του κλάδου.

Στην εν λόγω σύσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η γούνα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της χώρας μας, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, οι εξαγωγές ενδυμάτων και ειδών από γουνοδέρματα παρουσιάζουν ανοδική πορεία. 

Οι κυριότερες δε χώρες στις οποίες πραγματοποιούνται εξαγωγές ενδυμάτων και ειδών από γουνοδέρματα είναι η Ρωσία και τα Ην. Αραβικά Εμιράτα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος