Smiley face

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ξεφεύγουμε...


(http://arismaniacs.com)

Έφτασε η μέρα για τη μεγάλη γιορτή μας, ασχέτως αν κατόρθωσαν οι άσχετοι και επικίνδυνοι να απαγορεύσουν την παρουσία μας και στα δύο παιχνίδια, για όλους εμάς παραμένει κάτι ιερό και φροντίζουμε πάντα να στήνουμε το δικό μας χορό, ενάντια σε απαγορεύσεις και κάθε λογής εμπόδια.

Οι μέρες που περνάνε για να φτάσει η στιγμή για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ο χειρότερος εχθρός, μια αντίστροφη μέτρηση που ξεσκίζει τις σάρκες μας και η ανυπομονησία χτυπάει κόκκινο σε τρελούς ρυθμούς. Όλα τριγύρω έχουν σταματήσει και τίποτα δε μπορεί να ανακόψει την πορεία μας σε αυτό το όμορφο πανηγύρι.

Γιατί για όλους αυτούς που ακόμα αντιστέκονται και παραμένουν όρθιοι στα τσιμέντα και στις κερκίδες, είναι μια μεγάλη γιορτή. Ασχέτως αν ο πακτωλός χρημάτων έχει μειωθεί στο ελάχιστο και στους ρόλους των διάσημων αστέρων ποδοσφαιριστών, βρέθηκαν παιδιά της γειτονιάς.

Καταδικασμένοι από την τρέλα μας αυτή, άρρωστοι με την ομάδα μας τον ΑΡΗ, έχουμε παραμερίσει αρκετά πράγματα για να είμαστε παρόντες όπου παίζει ο θεός, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είμαστε ενεργά κύτταρα αυτής της σαθρής κοινωνίας. Φορολογούμενοι πολίτες με υποχρεώσεις και δικαιώματα. όπως θέλουνε να λένε δηλαδή, σαν όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

Ασχέτως αν ποτέ δε μας φέρονται έτσι. Τι να πεις και ποιόν να κατηγορήσεις πρώτα.

Από τη μία έχεις τους παράγοντες να μας φέρονται σαν σε σκουπίδια, ενώ τους ακουμπάμε τα χρήματα μας για να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα, αυτοί μας στοιβάζουν σε περιφραγμένα κλουβιά με συρματοπλέγματα και αγκαθωτά σύρματα, χωρίς στοιχειώδη ύπαρξη τουαλέτας η ακόμα και πρόσβαση σε νερό και τροφή.

Να πιαστείς με τα άθλια κοράκια και τους στημένους ποδοσφαιριστές, πραγματικά τα θέατρα έχουν χάσει τα μεγαλύτερα υποκριτικά ταλέντα εξαιτίας της στρογγυλής θεάς. Κούφιοι άνθρωποι που χαίρονται με το ψεύτικο, το στημένο, το καλά και προσεκτικά σχεδιασμένο από αυτούς που ανήκουν στο σύστημα, στον μηχανισμό του κατεστημένου.

Να ασχοληθείς με τους ένστολους φρουρούς της κρατικής μηχανής που το μόνο που γνωρίζουν καλά είναι η καταστολή και όχι η πρόληψη και τη βρίσκουν τρελά να τραυματίζουν με τις βομβίδες και τα χημικά τους αθώους περαστικούς. Αδίστακτοι και εντελώς αψυχολόγητα, ακριβώς στην καρδιά του αστικού ιστού της πόλης, σε ένα δρόμο που είναι στριμωγμένες μερικές χιλιάδες κόσμου, σπέρνεται επιτηδευμένα ο πανικός από οπλισμένα χέρια που εκπροσωπούν την κρατική βία.

Εδώ θα μου πεις δέρνουν απεργούς που διεκδικούν τα δικαιώματα τους στην εργασία και στη ζωή, σε εμάς θα σταματήσουν που βγάζουμε την τρέλα μας για ένα αθλητικό σύλλογο.

Για όσους θα βιαστούν να σχολιάσουν πως δεν ασχολούμαι με το παιχνίδι αγωνιστικά και εκτός αγωνιστικών χώρων, μπορεί και να έχετε δίκιο αλλά αυτή τη στιγμή προέχει να σωθεί η φάση και όχι το αν το κοράκι έσφαξε για ακόμη μια φορά τον ΑΡΗ, κατόπιν εντολής της ΕΠΟ.

Αν και αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά σε ποιο άρμα είναι προσδεμένος ο ΑΡΗΣ, με σφαγιαστικές διαιτησίες και ντροπιαστικές συμπεριφορές από τους υποτιθέμενους διοργανωτές του πρωταθλήματος – παρωδία.

Αυτά θα τα αφήσω σε μερικούς γραφικούς κονδυλοφόρους που είτε ΑΡΗ, είτε παοκ εκπροσωπούν, πουλάνε το ίδιο  θέμα. Προπαγάνδα, φανατισμό και ψεύτικο οπαδιλίκι. Αυτά μακριά από εμάς, δείχνουμε καθημερινά στους δρόμους την αξία μας και το πόσο δυνατοί ιδεολογικά μα και πόσο συσπειρωμένοι παραμένουμε.

Τους χαρίζουμε κάθε πρωτοσέλιδο που κυκλοφόρησε για να εξασφαλίσει το μεροκάματο τους της ψευτιάς, κάθε εμετικό προπαγανδιστικό μήνυμα που πέρασε στις ψιλές και στις μεγάλες κεφαλίδες. Συνεχίζουμε ανένταχτοι, απείθαρχοι και ανυπάκουοι.

Αμετανόητα ρεμάλια, αλήτες της ζωής που προτιμάνε να περνάνε τη λιγοστή ζωή τους όπως γουστάρουν και όχι όπως επιβάλλει ένα χαζοκούτι και ένας καναπές. Οι ιδέες μας και οι αξίες που διδαχθήκαμε από τους δικούς μας δε μας το επιτρέπουν, καλύτερα σκυλιά που δαγκώνουν ακόμα, παρά ευνουχισμένοι υπάλληλοι ενός σάπιου συστήματος βολεψάκηδων.

Εμείς ξεφεύγουμε, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, όσα εμπόδια και να μας βάζουν εμείς θα πολλαπλασιαζόμαστε και θα γινόμαστε περισσότεροι και πιο δυνατοί από ποτέ. Το φως θα θριαμβεύσει ξανά σε αυτή τη γωνιά του τόπου αυτού, εμείς θα φέρουμε ξανά τα χαμόγελα και τα όνειρα στα πρόσωπα της κοινωνίας αυτής.

Δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν υποχωρούμε, δε παρατάμε κανέναν πίσω στη μάχη. Τα ωραία τώρα ξεκίνησαν, είναι όμορφο και ιδεατό να αγωνίζεσαι για αυτό που πιστεύεις, για αυτό που σε αντιπροσωπεύει. Με όραμα, πίστη και θέληση, τα πράγματα θα πάνε όπως ακριβώς τα θέλουμε εμείς, όλοι μαζί, μια γροθιά ψηλά σηκωμένη και όταν έρθει η ώρα της θα προσγειωθεί με τέτοια ορμή και δύναμη στα μούτρα των εχθρών μας.

Υ.Γ. 1 Ούτε τώρα ρε που είμαστε στο χειρότερο σημείο μας….



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος