Smiley face

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Οι μάχες αλλοδαπών και Ελλήνων που δεν φοβάμαι...


Η Ζιζέλ είναι Αφρικανή έφηβη που φοιτά σε γυμνάσιο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Φοράει όμορφα χρωματιστά κοκαλάκια -στα κατσαρά μαλλιά της- και κάθεται στο πρώτο θρανίο, γιατί είναι εξαιρετική μαθήτρια. Μια από τις καθηγήτριες της, η Κούλη είναι φίλη και προχθές μπαίνοντας στην τάξη, αναγκάστηκε να χωρίσει δύο μαθητές της που ήρθαν στα χέρια.

Ο Ελληνας Γιάννης και ο «Ρωσοπόντιος» Αρμέ αλληλοδέρνονταν και φώναζαν. Η Κούλη φοβήθηκε ότι οι μαθητές της ήρθαν στα χέρια για… ρατσιστικούς λόγους. Τους πήρε παραπέρα για να τους μιλήσει -για τα ασχημα του ρατσιμού-αλλα γρήγορα κατάλαβε οτι οι νεαροί μάλωναν γιατί διεκδικούσαν και οι δύο την… Ζιζέλ!

Η καθηγήτρια και φίλη ηρέμησε και ανακουφίστηκε και φυσικά δεν τους τιμώρησε. Περιορίστηκε σε συμβουλές και καλά έκανε. Ας είναι ευλογημένη η πανάρχαια "επιθετικότητα" των αγοριών για τα… όμορφα μάτια μιας κοπέλας.

Δύο άλλοι νεαροί. χιλιάδες μίλια μακριά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στη Βοστόνη,τοποθέτησαν βόμβες και σκότωσαν παιδιά γιατί ήταν Τσετσένοι. «Μολύνθηκε» το μυαλό τους από θρησκευτικό ή ρατσιστικό φονταμεταλισμό. Ο ένας σπούδαζε ιατρική, αλλά γύρω του δεν έβλεπε ανθρώπους, που κάποια μέρα θα θεράπευε, αλλά εχθρούς, που έπρεπε να σκοτώσει, να ανατινάξει, να καταστρέψει. Νέα παιδιά γαλουχημένα με μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο.

Νεαροί ήταν και οι επιστάτες στη Μανωλάδα, που γέμισαν και ξαναγέμισαν τις καραμπίνες τους, πυροβολώντας 35 εργάτες. Δεν έβλεπαν μπροστά τους, ένα μπουλούκι μετανάστες που ζητούσαν τα μεροκάματα τους, γιατί ήταν απλήρωτοι έξι μήνες. Δεν έβλεπαν φουκαράδες της γης που δούλευαν για λίγα ευρώ συνεχόμενα δεκάωρα και ζητούσαν το αυτονόητο και δίκιο: τον κόπο τους.Έβλεπαν σκλάβους και… υπανθρώπους «κατώτερης ποιότητας" χωρίς δικαιώματα ανθρώπων και εργαζομένων.


Αν ζεις στις ΗΠΑ και είσαι Τσετσένος, αν ζεις στην Ηλεία και είσαι επιστάτης, το μίσος και το σκοτάδι του μυαλού είναι το ίδιο. Ο εχθρός είναι ο «άλλος» ο διαφορετικός, «ο κατώτερος», αυτός που έχει άλλο δέρμα, άλλη ιδεολογία, άλλη θρησκεία.

Όμως ευτυχώς υπάρχει και η Ζιζέλ που είναι όμορφη και έξυπνη, ο ήλιος φωτίζει τις βλεφαρίδες της και χαϊδεύει τα μαύρα βελουδένια χεράκια της. Άφησε κορίτσι μου τα αγόρια, Ελληνες, Αλβανούς, Ρώσους, να σε «πολιορκήσουν», να σου στείλουν SMS, να σε φλερτάρουν, να… παλέψουν για τα γλυκά σου μαύρα ματάκια. Κι ας νικήσει ο καλύτερος…


Τέτοιες μάχες δεν τις φοβάμαι…

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Ακούστε κα Καραπαναγιωτίδη, αν και είναι μια "μικρή" λεπτομέρεια για τον δικό σας απαράμιλλο "διεθνισμό"...Υπάρχουν Νόμοι για να μπορεί να Υπάρχει μια Πολιτεία..όταν καταργηθούν/καταλυθούν οι κείμενοι Νόμοι, αξιωματικά επιβάλλεται ο νόμος της Ζούγκλας (τις περισσότερες φορές του αριστεροθολοκουλτούρα.)..Στη συγκεκριμένη περίπτωση Υφίσταται ένας Νόμος το άρθρ. 83 του 3386/2005 που προβλέπει τα εξής:"..Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα..
Ο υπήκοος τρίτης χώρας, που εξέρχεται ή επιχειρεί να εξέλθει από το ελληνικό έδαφος ή εισέρχεται ή επιχειρεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. .Στην περίπτωση που ο υπήκοος τρίτης χώρας που επιχειρεί να αναχωρήσει λαθραίως καταζητείται από τις δικαστικές ή τις αστυνομικές αρχές ή υπέχει φορολογικές ή πάσης φύσεως άλλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο ή είναι υπότροπος, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ..."...Όπως εσείς ΑΡΙΣΤΑ γνωρίζετε ο συγκεκριμένος Νόμος ΟΥΔΕΠΟΤΕ εφαρμόζεται απο τις Ελληνικές αρχές όταν συλλαμβάνουν ένα εγκληματία, στη πλειοψηφία του ισλαμοφασίστα Λαθροεισβολέα-έποικο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη γιγάντωση του Λαθροεγκληματικού Στρατού Κατοχής της Ελλάδας και των Ελλήνων...Γνωρίζετε επίσης ότι πλέον οι Έλληνες ξυπνάνε γοργά απο τον αριστεροθολοκουλτουριάρικο θανατηφόρο ύπνο του...Και πολύ σύντομα ΑΠΑΝΤΕΣ οι εγκληματίες Λαθροεισβολείς-έποικοι θα ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ απο την Ελλάδα εν ονόματι του Ελληνικού Λαού...Τώρα εάν οι "Ζιζέλ" σας και ο "Αρμέ" σας έχουν εισέλθει ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα (όχι παράνομα και στη συνέχεια "μαιμουδονομιμοποιήθηκαν") ΔΕΝ έχουν τίποτα να φοβηθούν..αλλιώς να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν τον "έρωτα" τους στις χώρες καταγωγής τους, από όπου με δόλο ξεκίνησαν να εισβάλλουν σε μια ξένη τους χώρα την Ελλάδα με σκοπόνα ζήσουν παρασιστικά σε βάρος των κατοίκων της, εμάς των Ελλήνων...με "συντροφικούς" χαιρετισμούς ένας Έλληνας που ουδέποτε μπούκαρε παράνομα σε μια τρίτη χώρα.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος