Smiley face

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

H απειλή των 5 ευρώ...



Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Προαναγγέλλει ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ότι σε νομοσχέδιο θα προβλέπεται οτι για οφειλή που υπερβαίνει τα… 5( πέντε ευρώ, ναι σωστά διαβάσατε) τότε θα ενεργοποιούνται όλες οι διατάξεις με κατασχέσεις μισθών και ακινήτων! 

Μάλλον αφού δεν έπιασαν άλλα κι άλλα, οι αρμόδιοι των πενιχρών εσόδων, το έχουν ρίξει στις απειλές! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο ως…δικαιολογία,  όταν απευθύνεσαι στους φορολογούμενους και τους εκφοβίζεις με κατασχέσεις για λίγα ευρώ! Η λέξη… απειλή είναι η πιο ήπια που μου έρχεται, για να μην πω ...φορολογικός τραμπουκισμός και φορολογική τρομοκρατία (κάτι που δεν θελω).

Αναρωτιέμαι βεβαια, αν κουραστήκαμε πολύ, να βρούμε τον Θεοχάρη, Χάρη Θεοχάρη. Επίσης αν με το να γίνεται τόσο αντιπαθητικός, ως ο επικεφαλής των εσόδων, τέτοια κρίσιμη στιγμή, αποφέρει έσοδα και δεν προκαλεί ζημιές... Επισης, δεν μπορώ να ξεχάσω την αποτυχία του έργου του, που φαίνεται ξεκάθαρα στα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ και φυσικά στ΄ότι, οι «φοροδιαφυγικές» παθογένειες του συστήματος παραμένουν ολόιδιες! Κοινώς δεν κάναμε ένα βήμα μπροστά!

Και στα καύσιμα εξακολουθεί να βασιλεύει η φοροδιαφυγή και στις διελεύσεις φορτηγών συνεχίζεται η απόκρυψη δισεκατομμυρίων ΦΠΑ και κανείς δεν ακούμπησε τις πολυεθνικές που κάνουν το κόλπο με τις θυγατρικές και φορολογούνται στο εξωτερικό! Ομως δεν βαριέσαι. Ο κ. Θεοχάρης δείχνει να βρήκε αντιστάθμισμα της διοικητικής αδυναμίας του με το να απειλήσει με κατασχέσεις των 5 ευρώ!

Προτείνω – έτσι για να βοηθήσω και να μην κριτικάρω μόνο - να μειωθεί άμεσα ο …μισθός του και μάλιστα στο βασικό του ιδιωτικού τομέα. Έτσι θα μάθει, ο γενικός γραμματέας εσόδων, αν μπορεί να επιβιωσει με 500 ευρώ και να ζήσει την οικογένειά του. Οταν διαπιστώσει με προσωπική εμπειρία, πως είναι να «τα βγάζεις πέρα», κάτω από το όριο της φτώχειας (χρωστώντας λίγα ευρώ γιατί πρέπει πρώτα να αγοράσεις γάλα και ψωμί στα παιδιά σου) θα έχει ενδιαφέρον να δω πως θα αντιμετωπίσει τα προβλεπόμενα του νόμου που αυτός ο ίδιος τώρα  εξαγγέλλει.  

Κι εγώ με τη σειρά μου, που ποτέ ως σήμερα δεν έτυχε να χρωστώ (πολλά και για πολύ) στην εφορία, θα φροντίσω να αφήσω μία οφειλή πάνω απο 5 ευρώ, μόνο και μόνο, για να έρθει ο κ. Θεοχάρης να μου κατασχέσει το μισθό. Αφού χρειάζεται τέτοιες επιτυχίες, θα του τις δώσω… 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος