Smiley face

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αναξιοπαθούντες το…δόλωμα!


Γιατροί μέσα ή έξω απο κόμματα χρησιμοποιούν αναξιοπαθούντες για την προσωπική τους προβολή! Αυτό προκύπτει απο τη δήλωση του προέδρου του ΙΣΘ, Δημήτρη Τσάμη με αφορμή δημοσιεύματα για …κοινωνικές πρωτοβουλίες ιατρών στη Θεσσαλονίκη. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά «Στην ιατρική πράξη φυλετικές ή άλλες διακρίσεις δεν χωρούν ούτε επιτρέπονται. Η χωρίς περιορισμούς εθελοντική προσφορά ιατρικών υπηρεσιών είναι σήμερα αναγκαία. Ο ΙΣΘ συμμετέχει και υποστηρίζει πληθώρα κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Όσοι όμως ιατροί ή πολιτικοί- κατά κανόνα κρυπτόμενοι και ανώνυμοι-επιχειρούν πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευση των αναξιοπαθούντων, όσοι κρύβουν την ιδιοτέλεια τους πίσω από τον μανδύα της φιλανθρωπίας, όσοι αρνούνται το ανθρωπιστικό Ιπποκράτειο περιεχόμενο της ιατρικής, είναι απολύτως καταδικαστέοι. Η υπεράσπιση και ο σεβασμός των αρχών και της δεοντολογίας είναι επιτακτική υποχρέωση. Αυτές εγγυώνται το μέλλον. Όχι οι φωνές και οι ρηχοί εντυπωσιασμοί.
Οι αδυναμίες του λεηλατημένου συστήματος Υγείας και η σημερινή ανυπαρξία αποτελεσματικής πολιτικής υγείας απαιτούν συνολική θετική ουσιώδη δράση. Νησίδες σωτηρίας ολίγων δεν υπάρχουν. Άλλες πολιτικές απαιτούνται. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις και οι δράσεις του ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Ο κατακερματισμός των προσπαθειών του ιατρικού κόσμου και η καλλιέργεια αντιθέσεων εξυπηρετεί και προστατεύει ΜΟΝΟ τους πραγματικούς υπεύθυνους που εξακολουθούν να κατέχουν μεγαλόσχημους θώκους. Κατά συνέπεια πυροτεχνήματα εκτοξευόμενα από πολιτική σκοπιμότητα δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσουν. »

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος