Smiley face

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Επανάληψη...



Η ΤΕΟ ΑΕ (Tαμείο Eθνικής Οδοποιίας) είναι δημόσια υπηρεσία με έργο την αποκατάσταση ζημιών στις οδούς (βλ. λακκούβες, ρωγμές, σκασίματα στην άσφαλτο κτλ). Σύμφωνα δε με έλεγχο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή την πενταετία 2007-2011, το Ελληνικό δημόσιο κατέβαλε πάνω από …5,7 εκ. ευρώ για... πλασματικές μετακινήσεις και υπερωρίες του προσωπικού του ΤΕΟ!

Η «παράγκα» για τις λακκούβες είχε στηθεί - σύμφωνα πάντα με την έκθεση-  με τη βοήθεια των προϊσταμένων των υπαλλήλων.
Το προσωπικό απασχολούνταν λιγότερο από 5 ώρες την ημέρα (δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε μη σκοτωθούμε κιόλας...) ενώ από τον έλεγχο προέκυψε ότι σχεδόν κανείς δεν χτυπούσε κάρτα κατά την έξοδό του!

Φυσικά οι υποχρεωτικές ώρες ήταν οχτώ, αλλά οι ¨κύριοι¨ αισθάνονταν τόσο άνετοι  που δεν είχαν ούτε την στοιχειώδη σύνεση (εφόσον ήταν όλοι στο κόλπο) να βάζουν κάθε μέρα ΕΝΑΝ να κάνει ολοκληρο το ωράριο για να χτυπά έστω «μαϊμουδίσια» τις κάρτες των υπολοίπων!

Ενδεικτικά:


-Υπήρχε στο προσωπικό αργόμισθος οδηγός, ο οποίος σε μία τριετία έλαβε υπερωρίες 21.200 ευρώ χωρίς καν να έχει ΠΑΤΗΣΕΙ το πόδι του στην υπηρεσία. (Έπαιρνε φυσικά και τον κανονικό μισθό του.)

-Νομικός σύμβουλος της εταιρίας που ήταν... υπερήλικας και έπρεπε να παραιτηθεί, δεν το έκανε για να αναθέτει σε συγγενικά του πρόσωπα υποθέσεις έναντι αμοιβής 292.638,87 ευρώ!!!

Βέβαια είμαι σιγουρη  ότι τέτοια ξέφρενα πάρτι, εξακολουθούν να γίνονται στο δημόσιο, όσο οι απολύσεις είναι ταμπού. Τώρα μένει να μάθουμε τις πειθαρχικές ποινές των λαμογιών, που τις υπολογίζω ίσα και με δύο μήνες παύση! 

Πολύ είπα, ε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος