Smiley face

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Οι πλούσιοι και οι λεφτάδες...

"Αυτά που υποστηρίζω, να τα θέσετε στον κόσμο χωρίς να αποκαλύψετε οτι τα λέω εγώ. Θα δείτε ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί μου..." είπε σε μια από τις κουβέντες του, προχθές ο Βασίλης Λεβέντης σε μια προσπάθεια να πείσει ότι η προβολή προσωπικοτήτων και απόψεων γίνονταν και γίνεται μόνο απο τα λεγόμενα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία "φτιάχνουν" και τους "αξιόπιστους πολιτικούς".

Η αλήθεια ειναι αυτή. Ο Βασίλης Λεβέντης νιωθει οτι εχει δικαιωθεί απο τις εξελίξεις στο περασμα του χρονου. Η δικαίωση του, καταγράφεται οπως ακριβως και το παραπονο του για τα ΜΜΕ και τους ΜΜΕδες που δεν τον πήραν στα σοβαρά, εν αντιθέσει με αλλους "ασόβαρους" και... καταστροφικούς.

Δυστυχως, ετσι παίζονταν το παιχνίδι. Μεταξύ τους.
Οι καναλαρχες (και τα ...κανάλια τους προς την εξουσία) έκαναν δουλειά για λίγους. Οι υπολοιποι οσο κι αν φωναζαν για την ορθότητα των αποψεων ή των προβλέψεων τους, δεν είδαν προκοπή ή καλύτερα τους έφαγε το μαυρο σκοτάδι της προβολής.

Τώρα με το ανοιγμα των νεων ΜΜΕ στον κόσμο του διαδικτύου, έχουμε μια ευκαιρία, να αποδείξουμε οτι εκτος απο τους προβεβλημένους και συνήθεις "υπόπτους" των ΜΜΕ, υπάρχουν κι αλλοι που δεν εχουν στοχο να γίνουν συμπαθεις ή αντιπαθεις προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη των εντυπωσεων και της κάλπης, αλλά απλά θέλουν να πουν την αληθεια τους. Την αποψη τους. Χωρίς εμακιγιάζ. Χωρίς καλοσιδερωμένα κουστούμια. Χωρίς περιστροφές και διπλωματικές αποστασεις. Χωρίς όμορφες συζύγους κι όμορφα σπιτια.

Υπήρχαν και ΥΠΑΡΧΟΥΝ τετοιοι ανθρωποι που δεν ζουν για να φτιάχνουν εικόνες και περιουσίες. Αλλωστε και τα δυο αποδειχθηκαν εντελώς... ρευστες εννοιες. Τις ...ρευστοποίησε το ίδιο σύστημα που τις έφτιαξε! 

Νομοτελειακά και ίσως και συμβολικά έτσι θα επρεπε να γίνει. Να καταρρεύσουν ολες οι ψεύτικες εικόνες και να μείνουμε σε πράξεις και στασεις ζωής.

Να μην έχει σημασία αν αυτός που λεει σωστα πράγματα ειναι...σταρ των πολιτικών εκπομπών ή τσιράκι ιδιοτελών ανθρώπων, αλλά αν ειναι έντιμος και συνεπής με πράξεις. "Αλλωστε υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά και άνθρωποι που ειναι πλούσιοι..."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος