Smiley face

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Από τον Ανδρέα Παπανδρέου ως σήμερα...


Όσα  "δραματικά" ακούγονται για την "σίγαση" της φωνής της ΕΡΤ , εγώ τα ακούω βερεσέ. Το μόνο δραματικό που ακούω και βλέπω, είναι η αγωνία των απολυμένων για τις οικογένειες τους και  το εργασιακό τους μέλλον.
Κατά αρχάς δεν κλείνει η ΕΡΤ, θα επανέλθει - όπως μας διαβεβαιώνουν- σε δυο μήνες. Ανασυγκροτημένη, με λιγότερο προσωπικό και περιορισμένες δαπάνες.

Φθάνει πια με τα 300 εκατομμύρια που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό να πληρώνει, για να μπορεί "το μαγαζί" να απασχολεί - εκτός από συνεπείς εργαζόμενους - κυρίως αργόμισθους και ...υπεράριθμους!
Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και δεν θα μπω στο παιχνίδι των συγκρίσεων με τα ιδιωτικά μέσα, αφού ήδη βομβαρδιζόμαστε με στοιχεία που μόνο κατάθλιψη προκαλούν.
Η κατασπατάληση των χρημάτων σε πελατειακούς διορισμούς, ρουσφέτια και κομματική προπαγάνδα, χωρίς την παραμικρή ανταπόδοση εργασίας, σταματά. Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ...ιστορίας της ΕΡΤ, το οποίο - κατά καιρούς - το έχουν ...καταγγείλει όλες οι πλευρές και όλα τα κόμματα!
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Από τον Ανδρέα Παπανδρέου που απέλυε ανά τρίμηνο τον γενικό διευθυντή γιατί δεν ακολουθούσε την κομματική γραμμή, μέχρι πρόσφατα υπουργούς που αξίωναν τα τηλεοπτικά συνεργεία να μεταβαίνουν στο...σπίτι τους για να δώσουν συνέντευξη, πιστεύοντας ότι είναι ...τσιφλίκι τους ενώ την ίδια ώρα ... έτρεχαν στα ιδιωτικά ΜΜΕ;
"Πέρασα" από την ΕΤ 3 ως παρουσιάστρια-αρχισυντάκτρια-συντάκτρια με ένα μισθό των 1200 ευρώ (καθαρά) και έζησα τις καταστάσεις "από μέσα", επί τρεις τηλεοπτικές σεζόν.
"Μπήκα" με πρόταση Κοντογουλίδη-Τσάμη (με τους οποίους είχα μια τυπική σχέση και οπως μου ειπαν εκτίμησαν την επαγγελματική μου πορεία και τους ευχαριστώ) "βγήκα" με  Ιωαννίδου-Σπηλιοπουλο όταν η εκπομπή κόπηκε για... ανεξήγητους λόγους! (Φυσικά ...παραιτήθηκα από ετήσια σύμβαση ...αργομισθίας 22.000 ευρώ!)
Σ αυτό το διάστημα, είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους λειτουργούς του τύπου, με τους οποίους εξακολουθώ μέχρι σήμερα, να διατηρώ φιλικές σχέσεις και βεβαίως να συμπάσχω μαζί τους, αφού στην ουσία είναι θύματα της σπατάλης διαχείρισης του πελατειακού κράτους κυρίως του πασοκ και λιγότερο της ΝΔ!  Επίσης, είχα την ατυχία να γνωρίσω κι άλλους που δεν έκαναν τη δουλειά τους, διότι είχαν πχ "μπάρμπα ...συνδικαλιστή στην Κορώνη". 
Πέρα, όμως, από τη θλίψη που νιώθω για τους απολυμένους (έχω απολυθεί και μάλιστα γιατί ...έκανα τη δουλειά μου και ξέρω τι σημαίνει αδικία) ...συντάσσομαι  με αποφάσεις σεβασμού των φορολογουμένων που έχουν "γονατίσει" εδώ και τρία χρόνια.
Άλλωστε γι αυτά γράφω και ξαναγράφω. Για τις σπατάλες, τους υπεράριθμους, το χάος στο δημόσιο, τις συντεχνίες και τα προσωπικά συμφέροντα που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση συνταξιούχων και μισθωτών.

Ως δημοσιογράφος, ως μάνα δυο παιδιών, ως σκληρά εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, ως  υποψήφια...14 ημερών, με συμπληρωμένα 30 χρόνια ένσημα δουλειάς και τιμώμενη με τη ψήφο 3.200 συμπολιτών μου, οφείλω να το κάνω...

7 σχόλια:

Theag είπε...

Σε συγχαιρω για την αποψη σου η οποία ασφαλώς και μειοψηφεί οικτρα στην "δημοσιογραφική" Ελλαδα.
Και επειδη εχεις την άποψή σου, ετοιμάσου για διαγραφή απο την ΕΣΗΕΜ-Θ....Αυτό ειναι το τίμημα στη "δημοκρατική" Ελλάδα.....

Μελίνα Καραπαναγιωτίδου είπε...

Σ ευχαριστώ, αλλά πιστεύω οτι η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι δημοκρατική ένωση και δεν υπάρχει περίπτωση, τη διαφορετική άποψη, να την τιμωρεί με διαγραφές και αποπομπές μελών. Άλλωστε υπήρξαν στο παρελθόν δημοσιογραφοι-βουλευτές που κινήθηκαν διαφορετικά απο την επίσημη γραμμή της ΕΣΗΕΜ-Θ χωρίς ...κυρώσεις, όπως σημειώνεις.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ "Η κατασπατάληση των χρημάτων σε πελατειακούς διορισμούς, ρουσφέτια και κομματική προπαγάνδα, χωρίς την παραμικρή ανταπόδοση εργασίας" ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ Κα ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ.
ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μελίνα, το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ. Το θέμα είναι το έλλειμμα δημοκρατίας που έχουμε στην Ελλάδα σήμερα. Σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ο Πρωθυπουργός να κυβερνά σαν Πέρσης σατράπης, να αποφασίζει και να διατάζει, να κυβερνά μέσω προεδρικών και υπουργικών διαταγμάτων και να ακυρώνει τη Βουλή και τη νομοθετική εξουσία.
Θέλω να μου απαντήσεις με κάθε ειλικρίνια... Αν αύριο βγει ο Σαμαράς μέσω Λυκουρέντζου και πει, κλείνουμε τα δημόσια νοσοκομεία γιατί είναι άντρα κακοδιαχείρισης, ποιος θα τους σταματήσει; Αν αύριο βγει ο Σαμαράς και πει, κλείνουμε το λιμάνι τής Θεσσαλονίκης προκειμένου να μην έχει ανταγωνισμό η COSCO στον Πειραιά, ποιος θα τον σταματήσει;
Η κερκόπορτα έχει ανοίξει με την ΕΡΤ, δεν υπάρχει πια κανένα θεσμικό αντίβαρο στην απολυταρχία τού Σαμαρά. Τουλάχιστον ο Ερντογάν που έχει τον τουπέ τού Σουλτάνου εξελέγη και από το 50-φεύγα % των Τούρκων, όχι από το 29%...
Μελίνα, θυμάσαι όταν άρχισε να πρωτολειτουργεί η TV100 που ο μέγας δημοκράτης Ανδρέας Παπανδρέου έστειλε τα ΜΑΤ τού Αρκουδέα να κλείσουν τον σταθμό και να σπάσουν στο ξύλο όποιον ήταν αντίθετος; Η ΝΔ τότε ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ στην υπεράσπιση της ελευθερίας των ΜΜΕ. ΑΥΤΗ τη ΝΔ θέλουμε, και όχι την Χρυσή Αυγή Light τού Σαμαρά.

Μελίνα Καραπαναγιωτίδου είπε...


Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κοπο να διαβάσετε το κείμενο. Ομως οφείλω να σημειώσω οτι δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε...

Αλλωστε περισσότερο καταγραφή κάνω, μιας καταστασης (που έζησα) για την οποία εχουν μιλήσε κι άλλοι, εκτός απο μένα και τον...αρχηγό μου, παρά εκτίμηση.

Αυτή ειναι η οπτική μου και δε ζητώ απο κανένα να την ασπασθεί. Σας διαβεβαιώνω οτι δεν ειναι κομμένη και ραμμένη για το κόμμα στο οποίο - σημειωτέον - δεν υπήρξα μέλος, λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας.

Απλά, υστερα απο 30 χρονια, αποφασισα να δραστηριοποιηθώ περισσότερο, πιστευοντας οτι με την κριτική του μικροφώνου δεν προσεφερα και πολλά (και πιθανότατα να μην το κάνω ουτε τώρα. Ομως ...προσπαθώ)

ΥΓ: Αν και τα ίδια έλεγα και πριν την υποψηφιότητα μου, απο τα μικρόφωνα και τα έντυπα, αλλά δυστυχως μόνο μέσα σε ομάδα, μπορείς να παίξεις μπάλα...

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΕΡΤΑ
Αγαπητή Μελίνα, τα παρακάτω ποσά φτάνουν για να λειτουργήσει η ΕΡΤ άλλα 13 χρόνια.
Σε ποιους όμως πάνε; Με τo ΑΔΑ μπορείς να το βρεις…
ΑΔΑ:ΒΕΖΕΗ-Δ9Δ 2.370.000.000€
ΑΔΑ:ΒΕΝ5Η-7ΤΩ 491.000.000€
ΑΔΑ:ΒΕΝ5Η-ΝΙΝ 1.024.000.000€

Διονυσης Κατσας είπε...

Καλυτερα δεν θα ηταν να κλεισει ολο αυτο το παρακρατος του ΚΡΑΤΟΥΣ και να στηθει ενα καινουργιο ΚΡΑΤΟΣ μπας και δουμε ασπρη μερα;

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος