Smiley face

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τα συχαρίκια μου κε Κουβέλη...

Το πιο επιτυχημένο κόμμα που διαθέτουμε σήμερα στο κοινοβούλιο είναι η ΔΗΜΑΡ και ο πιο αποτελεσματικός αρχηγός κόμματος ο κ. Κουβέλης. Όσο για τον κ. Μανιτάκη που θήτευσε ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, είναι  O... επιτυχημένος!

Γιατί τα λέω αυτά; Μήπως ξέχασα τις ...δεξιές μου καταβολές και το νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό μου; Όχι ούτε ιδεολογία άλλαξα, ούτε πολιτικές θέσεις.
Όμως δεν μπορώ να μη δώσω συγχαρητήρια στο αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο, όταν πετυχαίνει τους στόχους του. Ακόμη και εις βάρος των άλλων!.

Γιατί ποιοι ήταν οι στόχοι της ΔΗΜΑΡ, όταν συμμετείχαν  στην τρικομματική κυβέρνηση; Να... μην απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, να μην καταργηθεί ή συγχωνευτεί ούτε ένας δημόσιος οργανισμός, να προστατευθούν διπλοθεσίτες, υπεράριθμοι, επίορκοι και κοπανατζήδες. Και το πέτυχε για όσο διάστημα συμμετείχε στην κυβέρνηση. Άλλοτε προβάλλοντας διάφορες ιδεολογικές ... "μπαρούφες", άλλοτε "εκβιάζοντας" την κυβερνητική σταθερότητα, άλλοτε λέγοντας ψέματα ότι θα προχωρήσει σε δήθεν μεταρρυθμίσεις και κυρίως με το πολιτικό "κατενάτσιο" που εφάρμοσε ο κ. Μανιτάκης με την κοροϊδία που μας σερβίρισε όλους αυτούς τους μήνες ροκανίζοντας το χρόνο. Και τα κατάφεραν καλά. 

"Τους βγάζω το καπέλο" γιατί μπήκε ως Δούρειος Ίππος σε αυτή την κυβέρνηση και πέτυχε στα υπουργεία που διαχειρίστηκε την απόλυτη στασιμότητα. Ο,τι δηλαδή προσδοκά ένα γνήσιο αριστερό κόμμα για το δημόσιο. Συνδικαλιστική αυθαιρεσία, κρατισμός, γραφειοκρατία, υδροκεφαλισμός και προστασία προνομιούχων και υψηλόμισθων.

Τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν ότι όταν μπορούσε με τη ψήφο εμπιστοσύνης η ΔΗΜΑΡ να μας ...σώσει από την κυβερνητική αστάθεια και να μην πηγαίναμε σε δεύτερες εκλογές, δεν το έκανε. Όταν όμως ήταν ...περιττή γιατί έβγαιναν τα κουκιά, τότε δέχτηκε να συμμετέχει και εμείς πρόθυμα της δώσαμε συγχωροχάρτι παραδίνοντας στον Μανιτάκη το πιο νευραλγικό υπουργείο.

Και αφού έπεσαν οι μάσκες βγαίνει τώρα ο Κουβέλης και καταγγέλλει τον δικομματισμό, τον χαρακτηρίζει μάλιστα καρικατούρα (προσέξτε έχουμε δικομματισμό γιατί αυτός αποχώρησε και τον προκάλεσε επικαλούμενος επουσιώδης λόγους).

"Πουλάει τρέλα" ο... μειλίχιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ή μπέρδεψε το αίτιο και το αιτιατό;
΄Η μήπως είναι η πάγια ...σχιζοφρενική πολιτική σκέψη της αριστεράς που τα θέλει όλα δικά της και αφού "χρωστά παίρνει το βόδι και το καταγγέλλει απο πάνω"; Αλλά όπως είπαμε δικαιούται να το κάνει, γιατί πέτυχε όλους τους στόχους της!

Απλά ας μπορούσαμε και εμείς, ας μπορούσε και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα να ήταν καταφερτζίδικο,  έστω και στο μισό.... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος