Smiley face

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το όνομα της νέας ...ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


















Της Μ. Καραπαναγιωτίδου

Μεγάλες - και κατά πολλούς άκαιρες -  ζυμώσεις και συζητήσεις άρχισαν μέσα στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για το παρόν και το μέλλον του κόμματος. Η προσπάθεια που γίνεται, τουλάχιστον από ορισμένους, είναι να ...διαλυθεί η ΝΔ (!)  και στη θέση της να αναπτυχθεί ένα νέο ...μοντέρνο και κυρίως ευρωπαϊκό κόμμα, που να ανταποκρίνεται σε μια... "ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ" το οποίο να χωράει και μη... ΝΔκρατες, πχ  ΠΑΣΟΚους!

Έτσι εξηγείται - όπως σημειώνουν "πράσινοι" και "γαλάζιοι" - η δημιουργία νέων φορέων πολιτικής σκέψης, από πρώην στελέχη της Ιπποκράτους. Οι πληροφορίες λένε, ότι μπροστά στον κίνδυνο ...εξαφάνισης του μέχρι πρότινος "μεγάλου" κόμματος εξουσίας, καλύτερα να... "συγχωνευθούν" με τη νέα ...ΝΔ - τουλάχιστον σε επίπεδο προβεβλημένων στελεχών (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου κ.α.) ώστε να επιβιώσουν πολιτικά και να τραβήξουν την προσοχή των ψηφοφόρων, οι οποίοι είναι κάτι παραπάνω από θυμωμένοι (με φόρους, χαράτσια και πολιτικές (μόνο) σε βάρος συνταξιούχων και μισθωτών) και αδιάφοροι για πολιτικούς και πολιτικές.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν ούτε να συζητούν αυτό το ενδεχόμενο (της διάλυσης της ΝΔ τουλάχιστον έτσι όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα) Ανάμεσα τους, όπως όλα δείχνουν, είναι ο π. πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Καραμανλής.  Η θέση Καραμανλή είναι ιδιαιτέρως βαρύνουσα, όχι μόνο για τη βάση του κόμματος, αλλά και για τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν πρόεδρος δεν θα ήθελε - ή κατά άλλους δεν θα τολμούσε - να προχωρήσει σε τέτοιου είδους αλλαγές, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ενός ...Καραμανλή.

Πάντως,  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, ενδέχεται να κυριαρχήσει έστω και σε πηγαδάκια, η "διαφωνία" Σαμαρά-Καραμανλή, μια "διαφωνία" που δεν την ξέρει η βάση του κόμματος αλλά το ίδιο το κόμμα!  Την ίδια ώρα, στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη που βρίσκονται εκτός κομματικού παιχνιδιού, τηλεφωνούν σε φίλους και συνεργάτες μιας άλλης εποχής, ώστε να υποδεχθούν θερμά τον π. πρωθυπουργό και νυν βουλευτή Θεσσαλονίκης.

 Άλλωστε, αν στηθεί "κερκίδα", θα γίνει στο δικό του γήπεδο, έστω κι αν ο ίδιος δεν δείχνει ότι θέλει "να παίξει μπάλα"



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος