Smiley face

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

"Απάντηση" Βαρτζόπουλου σε άρθρο μου...**

Όχι στο θόρυβο ναι στην πολιτική!
bartzopoulos
 Του Δημήτρη Βαρτζόπουλου*

Συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό και ένταση η συζήτηση, για τη μορφή και το περιεχόμενο της αλλαγής που πρέπει να σηματοδοτήσει το ιστορικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, βασική διαδικασία του οποίου αποτελεί το Προσυνέδριο Θεσσαλονίκης. Είναι προφανές ότι η διατήρηση των συμβόλων έχει τη βαρύνουσα σημασία της και σηματοδοτεί την απαραίτητη ιστορική συνέχεια , που θυμίζει στους νεότερους τα επιτεύγματα των παλαιοτέρων.

Βεβαίως οι καιροί αλλάζουν και οι προκλήσεις, ιδίως οι σημερινές είναι αδήριτα πιεστικές.
Ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος μπορεί να θεωρηθεί  όχι αβάσιμα ότι είναι αστέγο σήμερα. Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τη μετριοπαθή Αριστερά και θα πρέπει να προστεθεί στην εκλογική δύναμη του Αντώνη Σαμαρά, καθώς διάκειται θετικά έως πολύ θετικά προς τη διακυβέρνησή του…

Βάσιμη είναι η άποψη ότι χιλιάδες πολίτες σήμερα αντιλαμβάνονται πως η μόνη λύση για τον τόπο δεν μπορεί να προέλθει από τα υλικά του παρελθόντος, ούτε από το λαϊκίστικους μηχανισνούς της Άκρας Αριστεράς όπως αυτούς του Αλέξη Τσίπρα. Είναι οι άνθρωποι που ψάχνουν μία αφορμή για να συστρατευθούν με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά λόγοι και ψυχολογίας και προϊστορίας, που σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο συνήθισαν να βλέπουν τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, τους αποτρέπουν προς το παρόν και τους κρατούν ακόμη στη δημοσκοπική αποχή.

Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν μία ευρεία ευρωπαϊκή παράταξη ικανή να συσπειρώσει όλο αυτό το νέο δυναμικό και όλο το ικανό πολιτικό προσωπικό.
Η Νέα Δημοκρατία, απόλυτα πιστή στηνν ιστορία της θα προχωρήσει δυναμικά γινόμενη η ίδια αυτό το Ευρωπαϊκό Μέτωπο.

Το Συνέδριο θα αποτελέσει το σημαντικότερο βήμα για τη διεργασία αυτή.
Οι δυσκολίες είναι πολλές. Η εποχή μας, λόγω των τεράστιων θυσιών που επέβαλε η κρίση στους πολίτες, δεν προσφέρεται για παχιά λόγια αλλά ούτε και για συλλογικές προσπάθειες. Το κύριο δίλημμα δεν σχετίζεται με οργανωτικά μοντέλα αλλά με πολιτικές. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες, παρά την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα, σήμερα γίνονται πάρα πολλά.

Φως αρχίζει να διαφαίνεται. Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά σιγά- σιγά μέσα από μύρια προβλήματα ξαναστεκόμαστε στα πόδια μας. Οι Έλληνες μπορούμε. Το αποδείξαμε στα δύσκολα. Μέσα στον ορυμαγδό της κρίσης αχνοφαίνεται μία καινούργια εποχή. Η ΝΔ θα πρέπει να παραμείνει ισχυρή ώστε να στηρίζει διαρκώς αυτές τις προσπάθειες. Και να καθοδηγεί την Διακυβέρνηση σε ακόμη πιο τολμηρά μέτρα, σε ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς.

Για να επιτευχθεί αυτό η ΝΔ θα πρέπει να συνεχίσει την παράδοση που την θέλει θερμοκήπιο ιδεών, εργαστήρι πολιτικής, παρασκευαστήριο πολιτικών κατευθύνσεων. Τα όργανά της θα πρέπει να μετουσιώσουν την φιλελεύθερη ιδεολογία σε κομμάτια εφαρμοζόμενης πολιτικής.
Η ΝΔ, με τη δύναμη που της δίνει ο υπέροχος κόσμος της αλλά και η Κεντροδεξιά ιδεολογική ταυτότητα της λόγο, ρόλο και έργο. Εμπνέει, καθοδηγεί και τροφοδοτεί με στελέχη και ιδέες τη Διακυβέρνηση.

Ας μη γελιόμαστε. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που μπορεί να εκπέμψει στο πολιτικό σκηνικό τις αρχές του αγνού Πατριωτισμού, της άδολης αγάπης προς την Πατρίδα, του σεβασμού της Παράδοσης και της αποτίμησης φόρου τιμής και αναγνώρισης προς την Ορθοδοξία, τις αξίες της Αξιοκρατίας, της Προσπάθειας, της Αξιοσύνης και της Αποτελεσματικότητας.
Αυτές ήταν πάντα οι αρχές της Κεντροδεξιάς άποψης για την πολιτική και την κοινωνία και αυτές πρέπει να προτάξουμε.
Και όχι τα πλαστά διλήμματα που μόνο πρόσκαιρες εντυπώσεις δημιουργούν.     

*Ο κ. Βαρτζόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, ψυχίατρος και διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης

** Σας θυμίζω οτι είχα γράψει  οτι ορισμένοι ΝΔκρατες θέλουν τη διάλυση της ΝΔ! http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3762742653063653982#editor/target=post;postID=5836081851355894336;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=11;src=postname
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος