Smiley face

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

"Αστοί τρέμετε, η Μοσχούλα είναι πάλι έγκυος"


Μπορεί ο Γιωτόπουλος να ήταν ο μυστικοπαθής θεωρητικός και ο Κουφοντίνας -ως ο συντάκτης των προκηρύξεων- να την προσδιόριζε ιδεολογικά όμως το τρομοκρατικό και δολοφονικό έργο της οργάνωσης ήταν κυρίως έργο των Ξηρών. Οι αδελφοί Ξηροί με επικεφαλής τον Χριστόδουλο, διέθεταν εκείνη την επιχειρησιακή ικανότητα για να λειτουργεί η 17 Ν αποτελεσματικά. Τα εύσημα για τη σύλληψη και εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης έλαβαν ο τότε εισαγγελέας Διώτης (αυτός με τα στικάκια) και ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρυσοχοίδης (αυτός που ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει).
Στην πραγματικότητα έγινε το λάθος με τη βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού και από την εντατική -ίσως και υπό την επήρεια των ισχυρών αναλγητικών σε συνδυασμό με την ψυχολογία του πολυτραυματία- ξετύλιξε όλη την ιστορία της οργάνωσης καταδίδοντας και τους αδελφούς του. Μετά, απ’ αυτό, όλα ήταν εύκολα... Ο Χριστόδουλος Ξηρός λοιπόν έπαιρνε τακτικά άδειες ,όπως ισχύει, στο σωφρονιστικό μας σύστημα έως ότου αποφασίσει ή έως ότου οργανώσει τη διαφυγή του....
Δεν είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Ελεύθερος κυκλοφορεί και ο Μαζιώτης, εξίσου επικίνδυνος (Αυτόν τον βγάλαμε λόγω ...18 μηνου). Βλέπετε όσοι μας κυβερνάνε δεν είχαν προβλέψει μία τέτοια εξέλιξη, ούτε σκέφτηκαν να αλλάξουν το σωφρονιστικό κώδικα ώστε να μην δίνουν άδειες στους τρομοκράτες! Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ είναι πως όντως απασχολημένοι να εφευρίσκουν νέους φόρους και μεθόδους κατασχέσεων της περιουσίας των πολιτών και δεν είχαν και δεν έχουν χρόνο για να μας προστατέψουν από τρομοκράτες.
Βέβαια η κυβέρνηση αμήχανη, μετά απ αυτό, εξήγγειλε την κατασκευή νέας πτέρυγας φυλακών υψίστης ασφαλείας. Μα ο Ξηρός δεν απέδρασε, με άδεια ως άλλος κύριος και νομίμως βγήκε από την κεντρική πύλη! Τώρα σκέπτομαι - όπως και πολλοί άλλοι - τρία σενάρια για την από εδώ και πέρα ζωή και δράση του επιχειρησιακού αρχηγού της 17Ν που είναι ελεύθερος, εξαιτίας της ανικανότητας και της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος που διαχειρίζεται το ελλειμματικό ( για να μη χρησιμοποιήσω τη βαριά λέξη ... "ξεβράκωτο¨") σωφρονιστικό θεσμικό πλαίσιο.
Α) Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Χριστόδουλος, θα κάνει κάποιο λάθος να επικοινωνήσει με δικούς του ανθρώπους, ή θα περιπλανηθεί σε κάποιες περιοχές, ή θα διαμείνει σε κάποια σπίτια υπόπτων και θα συλληφθεί. Σε αυτό το σενάριο δίνω ελάχιστες ως μηδενικές πιθανότητες. Ο συγκεκριμένος τρομοκράτης διαθέτει ευφυΐα καλύτερη από τους πρώτους τρείς χιλιάδες περαστικούς, και είναι λογικό να έχει στις προηγούμενες εξόδους του οργανώσει το κρησφύγετο και τις μετακινήσεις του.
Β). Θεωρώ σίγουρο ότι έχει πρόσβαση σε μετρητά και μάλιστα μεγάλα ποσά, γιατί ποτέ δεν βρέθηκε η καβάντζα με τα χρήματα από τη λεία των ληστειών στις τράπεζες που επιδίδονταν η οργάνωση. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πάντοτε η σοβαρή πιθανότητα να εγκαταλείψει την τρομοκρατία και να επιχειρήσει να διαφύγει σε κάποιον φορολογικό παράδεισο με πλαστή ταυτότητα για να απολαύσει νέα ζωή εκατομμυριούχου. Δηλαδή από τρομοκράτης να φορέσει λευκό κολάρο.
Γ) Το τρίτο σενάριο είναι το χειρότερο και δυστυχώς έχει αρκετές πιθανότητες. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, μέσα στη φυλακή είχε όλο το χρόνο να μελετήσει την μελλοντική του δράση, να καταστρώσει τα σχέδιά του και να βελτιώσει τις μεθόδους του. Συναναστράφηκε με την καινούργια γενιά τρομοκρατών που είναι σίγουρα θαυμαστές του και εμπλούτισε τις γνώσεις του με τη νέα τεχνολογία και οπλισμό. Είναι σίγουρο ότι οι ...μαθητές του θα αναλάβουν να τον καλύψουν και να του προσφέρουν την αδιαμφισβήτητη αρχηγία του νέου αντάρτικου πόλεως. (έστω και αν δεν διαθέτει το μορφωτικό - ιδεολογικό επίπεδο).
Η 17Ν θα αναβιώσει και αυτή τη φορά θα γνωρίζουμε το όνομα του αρχηγού της. Εάν πραγματοποιηθεί το τρίτο σενάριο θα μπούμε σε μεγάλους μπελάδες ως χώρα. Φανταστείτε πχ μία βόμβα σε κάποιο κρουαζιερόπλοιο.... Θα τιναχτεί στον αέρα όλος ο Ελληνικός τουρισμός και θα καταρρακωθεί η πολύπαθη οικονομία μας. (Αφού δεν είχαμε άλλα προβλήματα στο κεφάλι μας, τώρα πρέπει να φορτωθούμε και αυτό).
Την εποχή που είχαν συλληφθεί τα μέλη της 17Ν, έτυχε να διαβάσω ένα σύνθημα στον τοίχο της μάντρας της ΔΕΗ στην οδό Άγ.Δημητρίου, που έλεγε "Αστοί τρέμετε, η Μοσχούλα είναι πάλι έγκυος" (Η Μοσχούλα είναι η μητέρα των Ξηρών).Το δυσοίωνο προφητικό νόημα του συνθήματος επαληθεύτηκε, γιατί ξεπήδησαν νέες γενιές τρομοκρατών και ιδεολόγων φονιάδων που δηλητηριάζουν την κοινωνία και τη δημοκρατία μας. Απλά είχαμε μείνει με την εντύπωση πως με τους παλιούς είχαμε ξεμπερδέψει γιατί δεν αποτελούν απειλή εφόσον είναι στις φυλακές. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, τρομοκράτης και φονιάς  κυκλοφορεί ανάμεσά μας ελεύθερος, εξαιτίας της ανοησίας  ενός συστήματος που αδυνατεί να προβλέπει και να προλαμβάνει την επικινδυνότητα.
Μέσα από την απερισκεψία και την ελλειμματικότητα των αυτιστικών θεσμών μας -που δίνουν άδεια εξόδου σε κατάδικους αμετανόητους τρομοκράτες -παρακολουθούμε τους έκπληκτους κυβερνώντες να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις και τα προβλήματα που δημιουργεί η ανικανότητα και η ανεπάρκειά τους. Και επειδή η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες και η αποτυχία είναι πάντα ορφανή, ο  γνωστός (και για τα στικάκια) Διώτης και ο "αδιάβαστος"  υπουργός του μνημονίου Χρυσοχοίδης θα είναι πάντα οι εξολοθρευτές της 17Ν , ενώ τους υπεύθυνους για το γεγονός οτι ο Ξηρός και ο Μαζιώτης κυκλοφορούν ελεύθεροι,  δεν θα τους μάθουμε αφού δεν θα τους κατονομάσει ποτέ κανείς....
 http://www.karfitsa.gr/2014/01/09/astoi-tremete-i-mosxoyla-einai-pali-e/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος