Smiley face

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σήμερα είναι οι άλλοι με κινητικά προβλήματα, αύριο μπορεί να είμαστε (κι) εμείς...



Τώρα με τις εκλογές, μίλησα ξανά και ξανά με τον φίλο μου Γιάννη Γκέλση, φυσικοθεραπευτή και υπεύθυνο του www.kinesiotherapy.gr * για όσα μπορούν να γίνουν για τα ΑΜΕΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ΑΜΕΣΑ μετά τις εκλογές. Ανάμεσα σ΄αυτά είναι:

Δίκτυο εθελοντών σε όλη την περιφέρεια που θα εξυπηρετούν τον γείτονα που έχει αναπηρία ή τον ηλικιωμένο που ζει μόνος του και θέλει να πάει σε μια υπηρεσία, στον γιατρό του ή στην αγορά και χρειάζεται βοήθεια. (ανέξοδο και χρήσιμο)

Διευκόλυνση των μαθητών και φοιτητών με αναπηρία για να πηγαίνουν στο σχολείο τους ή στο Πανεπιστήμιο. (Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 δυνατότητες το Λευκό Ταξί από τον Σύλλογο και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για ΑΜΕΑ κι... όποιος προλάβει, με ραντεβού κλπ)

Δίκτυο Υποστήριξης - Ενημέρωσης για Συγγενείς και Ασθενείς αμέσως μετά από ένα Τροχαίο ατύχημα ή από μία σοβαρή διάγνωση. Κέντρα Αποκατάστασης σε Ελλάδα και Εξωτερικό, Κλινικές – γιατροί εξειδικευμένοι, ψυχολογική υποστήριξη καθ’ολη την διάρκεια της ανάρρωσης και δράσεις για γρήγορη κοινωνική επανένταξη

Γραφείο ευρέσεως εργασίας ή εθελοντικής προσφοράς από Άτομα με Αναπηρίες για Άτομα με Αναπηρίες (δηλαδή καλά ...αποκατεστημένα άτομα θα βοηθάνε όσους χρειάζονται ακόμη εκπαίδευση μέχρι να φτάσουν στο σημείο να γίνουν και αυτοί "εκπαιδευτές" οι οποιοι στη συνέχεια θα εκπαιδεύουν άλλους...

Σύμβουλοι και κίνητρα για απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων από επιχειρήσεις του κέντρου για να γίνουν τα καταστήματα τους προσβάσιμα στα ΑμεΑ.
Προσπάθεια μετακίνησης του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) από την Αριστοτέλους σε κτήριο που έχει πιο εύκολη ...πρόσβαση και χώρο στάθμευσης (Πραγματικό μαρτύριο για όλους, να κατεβαίνουν στο κέντρο, ασθενείς και ΑμεΑ για την πιστοποίηση τους)

Επισκέψεις σχολείων σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ, και ιδρύματα, για να αποκτήσουν τα παιδιά βιωματική εμπειρία σε σχέση με την αναπηρία και επισκέψεις ΑμεΑ (που την απόκτησαν μετά από τροχαία ατυχήματα) για την ενημέρωση των παιδιών μέσα από συνεντεύξεις και ερωτοαπαντήσεις.

*(Ομάδα πραγματικής Αποκατάστασης “the REalHABILITATION team”www.realhabilitation.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος